Медът стимулира имунната система

Подобрява и контрола над кръвната захар
27 сеп 2013 14:36,
2
Медът стимулира имунната система
Източник: Reuters

Различните видове пчелен мед съдържат 6 вида лактобацили и 4 вида бифидобактерии, което обяснява терапевтичните им и лечебни свойства. 

Лактобацилите са пръчковидни бактерии, които преобразуват лактоза и други захари в млечна киселина. Макар да се свързват с производтвото на кисело мляко, сирена, бира, вино, сайдер и други ферментиращи храни и напитки, те се съдържат и в меда. 

Придават му своитепротиворакови и противотуморни свойства напробиотици, и благоприятстват имунната система на консумиращите меда като повишават защитата дори към резистентните на антибиотици грам-положителни бактерии катоStaphylococcus aureus и Bacillus subtilis.

Бифидобактериите погълнати с меда, имат сходни имуномодулиращи своства, едно от които е да потискат растежа на грам-отрицателни патогени в стомашно-чревния тракт. 

Но освен стимулацията на имунната система, качественият мед подобрява и контрола надкръвната захар. От централно значение за оптималния метаболизъм по време на сън и на спортуване, е с какво се „зарежда” черният дроб. 

Цялата статия прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
bshszvshzvshzvs преди 10 години
ало, Ядът, неграмотен си!!! Хахахахахахахахахахахах!!!! Хаааахахахахахахахах!!!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В най- развитите държави ядът меда като храна, при нас бедните- като лекарство. Докато не започнем и ние да го ядем всеки ден, ще се лекуваме по необходимост! Цената му е ниска, но изглежда сме си по- глупави от другите народи. А това е храната на Боговете!