Уволниха шефа на Фонда за лечение на деца

Павел Александров не знаел причината
Обновена: 8 окт 2013 10:46 | 7 окт 2013 17:58, Веселина Йорданова
4
Уволниха шефа на Фонда за лечение на деца
Снимка: архив, БулФото

Директорът на Фонда за лечение на деца Павел Александров е отстранен от поста си, който заемаше от 2010 г., съобщи Нова телевизия.

Още по темата

Самият Александров обяснил пред телевизията, че не е наясно с мотивите.

По-късно от здравното министерство разпространиха доклад от проверки на Инспектората с констатирани нарушения.

Препоръките в доклада след проверката са инспекциите във фонда да продължат - вече от Агенцията за държавна финансова инспекция, също и от Главна инспекция по труда, заради констатираните нарушения на трудовото законодателство.

Според правилника за дейността на фонда, "директорът се атестира на всеки 3 години в срок до 3 месеца след изтичане на срока от предходното атестиране от комисия, определена от министъра на здравеопазването". Александров обаче няма провеждана атестация и в досието му не се съхранява атестационна карта, отчита докладът на МЗ.

Освен това към момента на назначаването му той има участие във фирма и е неин управител, макар че по Кодекса на труда е подписал декларация, че няма асоциации със служители, фирми и партии, когато встъпва като директор на фонда. В същия ден на назначаването си обаче е подал и декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, в която съобщава за участието си в юридическото лице. Подобен конфликт има при членове на Обществения съвет към фонда, чийто състав пък не е бил обновяван според правилника. 

Александров е продължил да бъде управител и съдружник във фирмата до април 2013 г., установила справка в търговския регистър, но след началото на проверката на инспектората е прехвърлил дела си и е подписал договор за прекратяване на управлението, пише още в доклада. Там се отчита също, че Александров не е подавал редовно декларациите си за имуществено състояние.

Установени са няколко технически грешки като липса на дати на някои документи, необновена информация за членовете на обществения съвет, неизрядност на отношенията с външни експерти и др. 

В края на август тази година от Министерството на здравеопазването поискаха допълнителни 4 млн. лева от бюджета за нуждите на Фонда.

За миналата година са похарчени малко над 10 милиона лева, с които е подпомогнато лечението на 715 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Otdavna tozi chovek trqbvashe da si otide. Mqstoto mu izobstho ne e za tozi post !
2
7
 
2
 
! Отговори
stoian000 преди 10 години
Ако не ти е ясно, в момента се назначават само ГЕРБЕРАСИ!
1
8
 
11
 
! Отговори
висок преди 10 години
Всички започнали работа при управлението на ГЕРБ ще бъдат уволнени, независимо от ценз, качества, авторитет. Чистката в следващата година ще надмине тази през 1944-45 г. До година за постъпване на работа ще трябва членство или препоръка от БСПДПС!!! Предпочитам герберски калинки пред мароканските скакалци на БСПДПС.