При високи нива на кръвната захар – канела

Полезна е и при кашлица
23 окт 2013 21:57, Румяна Тасева
1
При високи нива на кръвната захар – канела
Източник: Reuters

Канелата е подправка, която се използва повече от 4000 години, като в най-старите източници се сочи високата й цена. Тогава в Древен Египет се е използвала като терапевтично средство при кашлица, възпалено гърло и дори артрит.

Съвременните изследвания показват много широк диапазон на ползи от канелата, като най-натрапливо е свойството й да подобрява нивото на глюкозата и липидите в кръвта при хората с диабет. 

Според изследователи 6 грама канела дневно намаляват стойностите на кръвна захар, триглицериди, лошия LDL и общия холестерол при диабетно болни, с което се ограничават рисковете от влошаване на сърдечносъдовото здраве при тях. 

Други изследвания намират, че канелата възпрепятства рязкото покачване на кръвна захар след хранене и лошите ефекти върху организма при консумация на богати на мазнини продукти.

Според данни на Американския институт по здравеопазване съединение в един от видовете канела, известен като Китайска канела – цинамалдехид показва подпомагащ основната терапия ефект при бактериални и гъбични инфекции. Канелата помага при мускулни спазми, повръщане, диария, метеоризъм, простудни заболявания, загуба на апетит и еректилна дисфункция. 

 

Целия материал може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Една серия от леви-десни крошета и зъба сам пада в шепата