Храни, с които да оформите красиви мускули

Ползите на спанака не са мит
4 ное 2013 21:56, Мария Дуковска
3
Храни, с които да оформите красиви мускули
Снимка: Sxc.hu

Когато сваляте излишните килограми и искате да оформите стегнато тяло, имате нужда не само от спорт, но и от няколко верни помощници. Храната може да ви помогне да оформите красиви и стегнати мускули, стига да знаете какво да консумирате. Здравословната диета включва поне три хранения и в нея присъстват плодове, зеленчуци, въглехидрати и полезни мазнини.

Протеините са изключително важни, защото помагат за поддържането на мускулите, а в същото време помага и да губите излишните мазнини. С тях разбира се не бива да се прекалява, а трябва да има баланс.
 
Консумирането на плодове и зеленчуци ще ви осигури необходимите витамини и минерали, които са важни, за да имате енергия когато тренирате, и за да може тялото ви да се възстанови по-бързо след тренировки. Този списък с храни ще ви помогне да отслабнете и да оформите релефни мускули.
 
Яйца
 
Те са богат източник на протеини. Жълтъкът съдържа много хранителни вещества, както и витамини A, D, E. Хапвайте от тях на закуска и обяд.
 
Сьомга и други мазни риби
 
Консумирането на мазни риби, дори и да не ви се струва логично, не само ще ви помогне за намаляването на мазнините, но и ще помогне за увеличаването на нивата на тестостерона. Богати са на омега 3 мастни киселини. Включете във вашата здравословна диета и риба, която да консумирате поне 2 пъти седмично.
 
Плодове
 
Плодове като ягоди, боровинки, малини, къпини, цитрусови плодове ще ви помогнат да си набавите необходимите количества витамини и минерали. Добавяйте от тях в пресен или замразен вид към кисело мляко или овесени ядки.
 
Ленено семе
 
Източник на фибри, протеини и омега-3 мастни киселини. Може да смелите няколко зърна от него и да ги добавите към салати, ястия, кисело мляко.
 
Червено месо
 
Богато е на протеини, витамин B12, желязо и омега-3. Добавете го към вашата диета, но в умерени количества и нека бъде говеждо или агнешко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: релефтяломускулихрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
коци преди 10 години
Айде бе,не знаеш ?? Айде не на ХОРАТА тия !! Като че ли нема следствие и прокоратура ?? Ами СЕЗИРАЙ,СЕЗИРАЙ !!
2
1
 
1
 
! Отговори
Galin Relefa преди 10 години
Na ti taq krastavica
1
2
 
12
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Който е сложил тази снимка е ***! :)Дали ми обезкосмено тяло с раста подмишница... това е!