Капки от лайка помагат при хрема

Можем да си ги приготвим и сами
20 ное 2013 13:57,
2
Капки от лайка помагат при хрема
Източник: Reuters

При простудни и грипни състояния, настъпват възпаления в различни части на дихателната система. За облекчаването на раздразнените дихателни пътища, често се дават куп пари за антибактериални и антивирусни препарати и медикаменти. На тези медикаменти обаче, съществува евтино билково решение – лайката.

Лайката (Matricaria chamomilla) e билка, известна със своите антибактериални и антивирусни свойства, която от хилядолетия се използва за разстроен стомах, синдром на дразнимото черво или за успокоение на нервите.

Фармакологични изследвания върху активните съставки на растението сочат, че неговите лечебни свойства са еднакво силно изразени в почти всички видове отвари: чайове, настойки, сиропи и капки.

Капките за нос, приготвени от лайка, носят едно от нейните най-силни имуностимулиращи свойства: повишават нивата на хипурат. Хипуратът е съединение, което подсилва защитните функции на организма чрез способността си да разрушава клетъчните стени на инфекциозни агенти. 

Тази способност на хипурата, прави капките от лайка изключително потентни срещу грам-позитивни бактерии, като Staphylococcus aureus и Bacillus subtilis.

 

Останалата част от статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Диди Георгиева преди 10 години
Аз пък съм от опит мога да споделя, че за мен лично най-добрия начин да се справя с хремата е разтвор на морска вода Африн puresea, които ми изписа личната лекарка. Благодарение на него успявам да туширам хремата. А другия вариант, които използвах преди африна са капките от лук. Това е изключително неприятно и не всеки би го издържал, но също много помага.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също можете да си сварите смрадлика( руй) и да си капете в носа, става и за гаргара на гърлото. Могъща билка превъзхождаща в пъти химикалите и без вреди за организма! Споделям личен опит:)