5 причини да пием вода с лимон за здраве

Намалява риска от язва
2 дек 2013 19:25, Мария Дуковска
3
5 причини да пием вода с лимон за здраве
Снимка: Sxc.hu

Обичаят да се пие сутрин на гладно чаша вода с изстискан в нея лимонов сок е част от традициите в йога и аюрведа. Но освен като ритуал, този здравословен навик, стига да си го създадете, ще ви помогне да повдигнете общото си жизнено състояние и ще донесе много ползи за организма ви.

Ето 5 сигурни полезни свойства на водата с лимон:
 
Подкрепя имунната система
 
Лимоните са сред най-богатите на антиоксиданти плодове. Съдържат големи количества витамин C, който е добре известен с полезните си качества, особено в зимния сезон на настинки и грип. Също така лимоните съдържат сапонин, вещество, което активно се бори срещу болести и настинки.
 
Алкализира организма
 
Макар да са кисели, лимоните са най-добрите алкализатори за тялото. Те съдържат едновременно лимонена и аскорбинова киселина, които лесно се преработват от организма. Минералното съдържание на лимоните алкализира кръвта и я подмладява.
 
Подпомага храносмилането
 
Лимон в комбинация с вода действа като тоник за тялото и храносмилателната система. Смята се, че лимонът помага за пречистването на черния дроб и намалява риска от поява на язва на стомаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
махо-бг преди 10 години
извинявам се ,"публикуват "
2
0
 
3
 
! Отговори
махо-бг преди 10 години
не можах да прочета 5ата причина ,не че тези не стигат ,но като се пише нещо.........!!! абе изобщо ,някой чете ли статийте преди да се побликуват ????
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За алкализирането може да поспорим:-)