Коремните преси не топят мазнини

Те са най-ефективни за стягане на мускулите
11 дек 2013 13:51,
0
Коремните преси не топят мазнини
Източник: Reuters

Дори с 1000 коремни преси дневно е малко вероятно да се стопят висцералните мазнини и депата им около корема и ханша. Коремните преси са ефективни за заякване на мускулатурата, лежаща под тези мазнини, но не са ефективни в топенето им.

Вместо безсмислено дълги и безплодни серии от стотици коремни преси е по-разумно да се комбинират правилен хранителен режим с цялостна тренировка, включваща кардио, тежести и упражнения, подобряващи издръжливостта. Дори с нула коремни преси в програмата си, плоският корем е напълно постижим.

Експерти от Harvard Health Publications публикуват през 2007 г. в популярния Journal of Physiology изследване, според което 50 минути дневно, прекарани във високоинтензивни натоварвания са достатъчни за стопяване на излишните мазнини дори при страдащите от затлъстяване тип 1. 

Тези натоварвания обаче трябва да се изпълняват редовно, 4 - 5 пъти в седмицата. Според изследването високоинтензивните тренировки са по-ефективни за тази цел от нискоинтензивните и постигат резултати 4-6 месеца по-рано.

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари