Как да се предпазим от проблеми със сърцето?

Пазете най-важния си орган
21 дек 2013 22:49, Мария Дуковска
1
Как да се предпазим от проблеми със сърцето?
Снимка: Sxc.hu

Повечето хора си мислят, че правят всичко необходимо за здравето на сърцето си. Редовните тренировки, избягването на мазни храни, които биха увеличили нивата на лошия холестерол са ежедневие за вас. Не пропускате да проверявате периодично кръвното си налягане и кръвните си показатели, които винаги досега са били в допустимите граници.

Всичко това е много хубаво, но не е изключено някои ежедневни навици да са предпоставка за по-нататъшното появяване на проблеми със сърцето. Обърнете внимание на тези, на които ще ви обърнем внимание и ако те присъстват във вашето ежедневие, направете всичко възможно да ги изключите.
 
Денталното здраве е особено свързано със здравето на сърцето. Ако често пропускате прегледите при стоматолога, сега е време да промените това. Възпалителните процеси във венците могат да са пагубни за сърцето. Когато някъде в организма има гнойно огнище, това оказва изключително вредно влияние върху сърдечния мускул.
 
Ако бактериалните инфекции са хронични и не се лекуват продължително време, това би могло да доведе до сериозни проблеми в бъдеще. Тъй като устната кухина е изпълнена с множество бактерии и е благоприятна среда за развитието на възпалителни процеси, това я прави една от най-честите зони от човешкото тяло, в която възникват бактериални инфекции. Специалистите препоръчват да не пропускате редовните посещения при стоматолога.
 
Хроничното недоспиване е друг фактор, който оказва вредно влияние на здравето на сърцето. Ако си лягате прекалено късно, а ставате рано за работа, това пречи на сърцето ви да си отпочине. Здравият и продължителен сън спомага за намаляване на кръвното налягане. Това е естествен механизъм на организма да предпазва сърдечния мускул от проблеми.
 
Ако имате неспокоен сън, мятате се и не можете да спите, е добре да се консултирате незабавно с лекар. Ако неглижирате този проблем, в бъдеще може да имате сърдечни проблеми. Ако има медицинска причина за вашето безсъние, лекарят ви ще ви помогне да решите този проблем. Сънната апнея или синдромът на „неспокойния крак“ са състояния, които също биха били пагубни за съня ви, следователно за доброто състояние на сърцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Joe преди 10 години
Най-голям проблем със сърцето имам, като ми свърши заплатата в средата на месеца... Проблемите със сърцето се решават срещу подходящо заплащане на труда!