Могат ли ваксините да ни заразят с грип?

И доколко са ефективни…
25 дек 2013 16:50,
8
Могат ли ваксините да ни заразят с грип?
Източник: Reuters

Грипният сезон в Европа набира сила и се очаква да достигне своя пик към края на януари. Всяка година излизат нови ваксини, които, противно на разпространеното мнение, не са „същите лекарства на нови цени”, а са подобрени версии на същите лекарства, които са предназначени да омаломощават най-новите тазгодишни вирусни щамове.

Много от пациентите отказват ваксинация, което е тяхно право. Но информиран избор ли правят или се поддават на масовия страх от ваксини?

Основните причини за отказ от противогрипна ваксинация, според проучване на изследователи от Boston University, са реакциите на близки и познати. Не са редки случаите, в които ваксинираните описват, че след инжекцията развиват най-тежкия грип от години или поне негови симптоми: отпадналост, умора, мускулни болки и др.

Макар симптомите им да са сходни, хората трявба да правят разликата между настинка и грип - едното е заболяване причинето от комбинирания ефект на простуда и риновирусна или коронавирусна инфекция, а другото е инфекция причинена от инфлуенца вируси. Противогрипните ваксини създават защита само срещу инфлуенца вируси.

 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Аз от 15 години се ваксинирам и съм доволна. Не съм боледувала от грип, разбира се други вируси са ме спохождали. Дъщеря ми отказва да се ваксинира и всяка зима боледува, не мога да докажа дали от грип или други вируси, но ми прави впечатление, че боледува много по-тежко от мен. Моето мнение е, че ако има нещо което може да ти спести разболяване, глупаво е да не го използваш.
7
5
 
1
 
! Отговори
по зле е преди 10 години
zasega ima danni че осигуряват левкози,диабет,псевдопроказа и СПИН, засечени са около чумни зарази подавани при тн ваксинации индивидуално и групово чрез ползване на черни обемни скенери за мутагенизиране /такива с а много телефони с черни и подобни холограми убиици нарочно вкарани в тях.Много видове нарочно рекламирани осигуряват трайно безплодие у жените...въобще може д а прочетете ако намерите "световната конспирация ..." на д-р Драганов
6
4
 
4
 
! Отговори
9999 преди 10 години
Такъв тежък грип изкарах след ваксина, че никога вече няма да се сетя да се ваксинирам!
5
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Освен, че могат да ви заразят с грип, ваксините могат да направят децата ви стерилни и ***.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ваксините обикновено съдържат агенти, наподобяващи по действие микроорганизмите причинители на заболяването, като често такива агенти се произвеждат от отслабени или умъртвени форми на тези микроорганизми. Агентът на ваксината стимулира имунната система на тялото да го разпознае като външно тяло, да го унищожи и да го запомни, за да може по-лесно да разпознае и унищожи микроорганизмите на заболяването при евентуална по-късна среща.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че могат. До коментар 1 ... това е целта на ваксината.Самата ваксина не е нищо повече от отслабен щам на вируса. Целта е да зарази организма със "слабата му версия", за да може да се създадат антитела и по-късно да може ПО-ЛЕСНО И ПО-БЪРЗО да се пребори с вируса.ТОВА НЕ ГАРАНТИРА 100% ИМУНИТЕТ КЪМ ВИРУСА!!Прочетете малко за ваксините, как действат и как се правят, за да знаете и да не коментирате такива глупости...
2
9
 
10
 
! Отговори
Атанасова преди 10 години
Разбира се,и сЪм твурдо проТив...веднага след такава имунизация дъщеря ми боледуваше както никоя др.зима..всичко което се зададеше беше при нея-ПРОТИВ СЪМ!
1
8
 
11
 
! Отговори
Могат преди 10 години
Аз се заразих от грип и изкарах грип след инжектиране на противогрипна ваксина през октомври ,макар че нямаше епидемия. Това преди няколко години ! От тогава съм противник на ваксините !