Каква е разликата между топенето на мазнини и изгарянето на калории?

И кои са подходящите упражнения
28 дек 2013 14:29,
1
Каква е разликата между топенето на мазнини и изгарянето на калории?
Източник: Reuters

Изгарянето на излишни телесни мазнини се измерва най-често като разход на калории, но изразходването на калории не е равносилно на изразходването на мазнини. 

За да си набави енергия, тялото има нужда от изгарянето както на мазнини, така и на въглехидрати. В зависимост от типа физически упражнения и интензитета, с които те се извършват, се изразходват различни количества въглехидрати, които съдържат 4 кал за 1 г и мазнини, съдържащи 8 кал за 1 г. Кой тип упражнения е най-подходящ за загубата на оптимални количества калории и мазнини?

За да се отърве от излишните килограми, организмът трябва да изгаря повече калории, отколкото се приемат с храната – създаване на отрицателен калориен баланс. Ориентировъчният дневен прием на калории е около 2500, неговото свеждане до 2000 е първата крачка към загубата на тегло. 450 г телесни мазнини съдържат около 3500 кал. 

Лишаването само от 350 кал всеки ден само по себе си ще спомогне за отслабването – за 10 дни се губят 3500 кал – 450 г мазнини. Макар да е ефективен, този подход е бавен. Той може да се засили с определени физически упражнения - аеробни и анаеробни, за които също трябва да са известни някои факти. 

 

Продължението на статията може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От нерви също много се отслабва....Но не е за препоръчване, ужасно е!