Какви са причините за сухота в гърлото?

И как да различим настинката от възпалените сливици
9 яну 2014 19:10, Румяна Тасева
0
Какви са причините за сухота в гърлото?
Източник: Reuters

Каква е разликата между настинка, възпалено гърло и остър тонзилит?

Сухото гърло обикновено е първият симптом нанастинка. Обикновено дискомфортът в гърлото изчезва до един или два дни, когато е провокиран от настинка. Другите типични симптоми за настинка – хрема и обща слабост могат да бъдат съпътстващи в клиничната картина на острата настинка.

Възпаленото гърло, което най-често се предизвиква от бактериална инфекция след контаминиране на стрептококи, е следващата най-честа причина за дискомфорт в областта на гърлото. Много често тази инфекция води до възпаление в сливиците – тонзилит. При възпаление в гърлото също се усеща сухота, но тя продължава няколко дни и се влошава.

Сливиците са тъканни образувания по задната стена на гърлото. Тяхното възпаление се получава след настъпване на остър фарингит – възпалено гърло. Обикновено като усложнение и много рядко като самостоятелно инфектирана зона. Най-често самостоятелното инфектиране на сливиците се дължи на заболяване, което предразполага сливиците към такъв тип самостоятелни инфекции.

Както при възпаленото гърло – фарингит, така и при възпалените сливици, причинителите са бактериални патогени, които се контаминират в устната кухина и попадат по задната стена на гърлото.

Продължението на статията може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари