Скачането на въже укрепва сърдечносъдовата система

Повишава се и издръжливостта
20 яну 2014 16:01,
1
Скачането на въже укрепва сърдечносъдовата система
Източник: Reuters

Посещаването на фитнес салон далеч не е единствената възможност за добра тренировка. С въже за скачане могат да се постигнат отлични резултати както в повишаването на издръжливостта и мускулната сила, така и в изразходването на излишни калории.

В 450 г телесно тегло се съдържат средно 3500 кал, а за да се губят 450 г седмично е необходимо да се изгарят 700 кал дневно. Т

ези калории могат да се изрежат от хранителния режим, да се изразходят с активна тренировка или да се използва комбинация от двата метода за най-ефективното им премахване. 25 минути скачане на въже използват 300 ккал от енергийния запас на тялото и в комбинация с 400 ккал ограничаване на дневното меню, ефект се постига още на първата седмица.

Отслабването не е единственият плюс от скачането на въже. Макар да е засенчето от скъпите и лъскави уреди във фитнес залите, това упражнение е една от най-полезните за сърдечносъдовата система активности.

Сърдечните мускули, както и тези на кръвоносните съдове, отговарят за достигането на кръв и кислород към всички органи и системи на тялото и колкото по-тренирани са да издържат на натоварване, толкова по-издръжлив става целият организъм.

 

Цялата статия може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
бахурчо преди 10 години
Ако си дебел скачането на въже води до съсипване на ставите!