Бързи лекове при зъбобол

Ледът е един от най-старите методи за облекчаване на болката
Обновена: 22 яну 2014 08:12 | 22 яну 2014 08:12, Михаела Лазарова
5
Бързи лекове при зъбобол
Снимка: Sxc.hu

Всеки който е изпитал болката от болен зъб или никнещ мъдрец знае, че обикновено зъбоболът се проявява, когато най-малко очаквате. Освен от никнене на мъдрец, силна болка може да се появи след възпаление на вътрешността на зъба, инфекции на устната кухина, инфектирани венци и други. В моментите, когато вашият зъболекар не е на разположение има няколко домашни лека, които могат да облекчат временно болката. 

Скилидка чесън 

Чесънът е лек срещу грип и настинки, но може да помогне и при зъбобол. Това, което трябва да направите е да обелите скилидка чесън и да я поставите върху болезнения зъб. Друго, което може да направите е да я стиснете между зъбите като предварително сте я поставили върху болния зъб. 

Карамфилово масло 

Върху памучен тампон капнете няколко капки масло от карамфил и го поставете върху засегнатия зъб. Маслото ще намали болката и ще ограничи разпространението на инфекцията, тъй като има антисептично действие. Ако не разполагате с масло от карамфил, но имате от подправката, сдъвчете на болната страна малко от нея. 

Друг ефикасен начин да облекчите зъбобола е разтварянето на лъжица сол в хладка вода. Разбъркайте и изплакнете устата си с нея няколко пъти като жабурите леко. 

Алкохол 

Ако разполагате със силен алкохол като уиски, ракия или водка, също може да го ползвате за целта. Изплакнете устата си с него.  

Пресни ментови листа 

Ментата също има широко приложение. При зъбобол също може да ви помогне, ако сдъвчете на болната страна няколко пресни ментови листенца.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: здравелекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
pepe преди 10 години
Шест ракии винаги помагат!
2
1
 
10
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
ЗЪБОЛЕКАР
1
0
 
27
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Това с алкохола е много ефикасно: След първата бутилка ти минава зъба, но после те хваща главата...