При висока температура – за какво още да следим?

До какви стойности се повишава тя
22 яну 2014 14:28, Румяна Тасева
0
При висока температура – за какво още да следим?
Източник: Reuters

Повишаването на температурата е водещ симптом при заболяване на детето. За да може лекарят да постави точна диагноза, той се нуждае от друга придружаваща и подробна информация, касаеща повишаването на температурата. За това е важно още при първото регистриране на влошено здраве родителите да наблюдават детето и отбелязват промените в състоянието му.

Това, което лекарят го интересува конкретно относно повишаването на температурата е:

Първо, до какви стойности се повишава тя, според което да прецени дали става въпрос за остра или умерена форма на инфекция и дори да се ориентира за характера й, вирусна или бактериална е тя.

Важно е да знае и от колко време детето повишава температура, независимо дали става въпрос за постоянна през деня повишена температура или появата й само в определени часове на денонощието.

С каква периодичност и продължителност се проявява температурата зависи от типа на заболяването. При вирусните инфекции повишаването на телесната температура преминава за два - три дни, но има и случаи, в които се задържа докъм две седмици. При бактериалните инфекции този симптом преминава почти от началото на лечение.

Продължението на статията може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари