Проблемът в здравеопазването е в регулациите!

Дарина Стоева: Трябва да бъде затегнат контролът, за да се спре източването на средства
27 яну 2014 15:48,
2
Проблемът в здравеопазването е в регулациите!
снимка: Bulgaria On Air

В България има много млади лекари, които искат да останат тук и да се развиват, каза в ефира на телевизия Bulgaria On Air главният редактор на вестник "Форум Медикус" Дарина Стоева.

Тя коментира прилагането на модерните здравни практики в България, както и изминалото 23-то издание на конкурса Медик на годината, организиран от "Форум Медикус".

Победител в тазгодишния конкурс е екипът по неврохирургия в университетска болница "Св. Иван Рилски", заради прилагането на една от най-модерните методики при лечението на паркинсон, обяви Стоева. Тя изтъкна, че победителите са онези лекари, които успяват да превъзмогнат по някакъв начин всичките трудности, които са неделима част от родното здравеопазване.

Иновации се наблюдават и прилагат не само в отделни звена на здравната система, заяви Стоева, като посочи примери за такива в лечението на диабет и кардиологията. Въпреки това обаче за масовото им налагане има спешна нужда от средства и затягане на контрола, за да се спре източването им. По този начин ще се даде шанс за реализация на наистина немалкия брой млади хора, които искат да останат в България и да се развиват, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
обективен преди 10 години
"Излязъл от ритъм" е спешно състояние и най. прекия път е 112!!! Факт!!!За всичко останало ,за да се свърши добра работа се изисква Време,което се осигурява със вземане на час!!!!И да не се забравя ,че в България все още няма т н Списък на чакащите ,както е в повечето "Бели" Държави........Преди да сеете безсмислици и квалификации сравнете и бъдете коректно.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви глупости дрънка тетката? Новости? Успехи? Явно се лекува с привилегии. Като вестникарка що не анкетира редовия българин, да види как работят т.е. гаврят се с хората тъй нар.лични лекари, които, особено мъжете, са цинични цербери, със злокобна мисия да морят хората, особено старите, да ги пращат по-бързо в гроба. Доктор Смърт! *** лельо, между хората, не си грей тлъстия д.рник и не дрънкай за доверие в лекарите, след като кардиоложката, за която имам направление, ОТКАЗВА да ме приеме по време на ИЗЛИЗАНЕ ОТ РИТЪМ, защото нямам ПРЕДВАРИТЕЛНО записан час. Праща ме да звъня на 112!!!