Можем да победим температурата и с хомеопатия - как?

Повишаването на температурата е естествена реакция на организма
2 фев 2014 14:50, Румяна Тасева
11
Можем да победим температурата и с хомеопатия - как?
Източник: Reuters

Нормално повишаването на телесната температура при децата да тревожи родителя. Покачването на термометъра с няколко единици до 37 оС не бива да става повод за паника. Десетилетия наред сме учени, че трябва да се взимат мерки за овладяване на температурата от самата й поява. В действителност обаче тази масова практика е порочна и носеща някои неблагоприятни странични ефекти за здравето.

Повишаването на температурата е естествена реакция на организма, която показва мобилизиране на имунната система срещу някакъв болестотворен причинител, най-често инфекция. Достигането на стойности малко на 38 оС са необходими за създаването на условия, които да възпрат и унищожат, конкретно вирусите при баналните инфекции на горния респираторен тракт.

За наличие на повишена температура при децата може да се говори едва след покачване на термометъра над 37, 4 оС. Терморегулацията при най-малките все още не е съвършена и температурата на тялото им се колебае рязко от претопляне заради енергична игра, висока температура на околната среда или прекомерно обличане.

От друга страна, задачата на родителя не е никак лека относно преценките за състоянието на детето, имайки предвид че специфично за малките е да повишават телесната си температура рязко.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Шегувате се нали?Хомеопатията е най-голямата измамна схема толерирана то властите и малоумието на хората.
8
5
 
20
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 10 години
А може и да не я победите! Така и не я забраниха със закон тази престъпна практика да се лекуват деца в сериозно положение с тази шарлатания от нишесте на прах - хомеопатията. После родителите винят лекарите, че изтървали детето. Ми те го държали една седмица и го карат в болницата, когато вече вируса тотално е съборил организма и няма връщане.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 37 не са няколко единици, а 4 десети от градуса.
6
5
 
29
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Не, драги, не се лекуваш с хомеопатия.Организмът ти се лекува сам, докато ти пиеш безсмислените хомеопатични нищота.
5
2
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Нарича се "хумор" това, дето сте го пропуснали. :)
4
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз се лекувам с хомеопатия от много години и почти не боледувал, или ако съм болен ми минава точно за 2-3. Но вие понеже сте големи умници може да се тъпчете с антибиотици - абсолютно никой не ви спира. А аз някой *** от хомеопатия не съм чувал, но виж умрели от антибиотици и ваксини - много. В крайна сметка всеки има глава на раменете си и може да избира сам.
3
7
 
26
 
! Отговори
урунгел преди 10 години
хомеопатия и деца-престъпление!Фалшива парамедицина с престъпен характер
2
4
 
24
 
! Отговори
_ преди 10 години
Вие сериозно ли?Утре някой ще пукне от "лекуване" с хомеопатия и ще ви осъди за причинява на смърт поради некадърност...
1
13
 
32
 
! Отговори
muhaha преди 10 години
Хомеопатията е псевдомедицина за *** ! Докато има балъци , ще има и тарикати :)