6,5 млн. лв. за спешната помощ "потъват" в нечий джоб!

Обявена е поръчка за вече изградена система, алармира ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2014 12:53 | 5 фев 2014 12:52,
69
6,5 млн. лв. за спешната помощ "потъват" в нечий джоб!
Десислава Атанасова Снимка: архив, БТА

Пореден сигнал за проблеми в здравеопазването подадоха от ГЕРБ.

Бившият здравен министър, сега депутат – Десислава Атанасова, съобщи, че е пусната обществена поръчка от МЗ на стойност 6,5 млн лева за интегрирана система за спешната помощ. Такава обаче вече била изградена.

На 21 декември, съвсем на тъмно, министър Таня Андреева е взела решение да се обяви обществена поръчка за изградена и функционираща и в момента интегрирана система за спешна помощ, обясни тя.

По нейни думи дори в здравната стратегия, приета от правителството на Пламен Орешарски, е записано, че има такава работеща система.

Атанасова поясни, че тя е направена още през 2009 г. при тройната коалиция и при двама министри на здравеопазването - Радослав Гайдарски и Евгений Желев.

Бившият здравен министър зададе и редица въпроси на ръководството на здравното ведомство.

Дали тази обществена поръчка не е начин да се усвоят едни финансови средства и те да потънат в джобовете на определени фирми? Дали заданието на тази поръчка не съвпада до най-малката подробност с наличната вече такава изградена?, запита Атанасова.

Тя поиска още да знае дали Таня Андреева смята, че тези 6,5 млн лева няма да бъде по-добре да използва за нещо друго, при положение че средствата за здравеопазване са намалени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
коци преди 10 години
Я кажи ти колко открадна "законно" ??
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Появили са се милиончета в министерството, сега серия чакаме злобни статии срещу лекари за отвличане на вниманиетоЗащото докторите може да кажат нещо неуместно-например как с години се правят поръчки ту за изграждане на нещо,ту за ''разграждането'' на същото това тищо. Поръчки да стават,ама за заплати паори да те се даватТака че сега се чакат гадни нападки срещу редови лекари,за да се отклони внимаонето от крадливото МЗ
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новите стари експерти в спешната помощ пак побързаха да се облажатС лакомията си свалиха Костов,сега ще гътнат и СтанишевНикой няма да им прости,че смучат от парите за бърза помощ
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Десито пак се оака, ама то когато в главата ти са само мъжки полови атрибути нищо читаво не може да се "роди" от същата тая глава! Ега`ти "тежката" герберастка к.рволерия, пардон артилерия!
52
1
 
3
 
! Отговори
До TankoBG_: преди 10 години
Искаш факти - ето: "Настоящият здравен министър уточни, че обществената поръчка е с предмет "Осигуряване на комуникационна свързаност, поддръжка на информационно-комуникационните системи и системата за проследяване, оперативен контрол и управление на автопарка от реанимобили на Спешната медицинска помощ в Република България". "Обществената поръчка е само за поддръжка, а не за изграждане на системата, както твърди Атанасова", допълни Андреева."... Аууууууууу ... и к`во пра`йм ся, ***?!
51
3
 
6
 
! Отговори
лош преди 10 години
Тая от снимката е най-наглото и лъжливо недоразумение.Същата обаче има грехове и ще й ги изкарат през....Невъзможно е ,но наглеците нямат мяра.
50
1
 
8
 
! Отговори
Критикар преди 10 години
За 25 години всички управляваха, ни един не успя да изкара България мааалко напред ... извода: "Ни един не става за политик.. червен, зелен, бежав ... глутница продажници ...". Това са лицата на прехода ! Все родолюбци ... и пак гласувайте за тях !!!
49
8
 
7
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Това не може да е вярно. Сатанишев каза, че няма пари за повече увеличение на пенсиите, но все пак 4.50 лв. НА МЕСЕЦ си е цифра. Това , че милиарди се крадат просто не е вярно. Тези пари ще помогнат на икономиката да заработи и през 2080 г. минималната заплата ще е 600 лв. Хайде сега на изборите пак да гласуваме за любимата партия , защото това все пак си е обещание, а няма друга партия така хубаво да обещава.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я,стига с тези ***!То в Бг други няма !Като вземат да се делят на ГЕРБ-аджии, демократи и незнам си там какви изчадия,направа да умреш от смях! Истината е,че всички са си едни професионални крадци,облечени в имунитет .
47
11
 
10
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
*** вият най-много като ги настъпят с факти.Я да чуя пак вашето "Ауууууууууу!" в хор.:-)
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е драги приятели, политиката е единствения начин никому непознати и нереализирани прости селяни като това недоразумение на снимката, да станат известни и да излязат от локвата в която са били.
45
2
 
3
 
! Отговори
NERON преди 10 години
NA VNMANIETO NA IZBORATELIA- SIKTE LI JENITE VI DA SA KATO TAZI RASPORETINA KOJATO SI GO SLAGASHE S PLAMEN NYNEV BIVSH SHEF NA POLICITA V RYSE DEPUTAT OT GERB -KOI LI JA IZDIGNA TAZI SHAFRANTIA V GERB -POZNAITE ? LUBOVNIKA I PLAMEN NYNEV ESETSVENO I TAZI NEMA SRAM I MY VARTI SVIRKI OSTE ,A MUJUT I E MYXAL KATO PLEVELA
44
3
 
13
 
! Отговори
456 преди 10 години
Тази жена много велика стана,гледам вече и в комисията по новия предизборен кодекс я включили гербаджииже.Абе вие кадърни юристи ли нямате,че до тази провинциална адвокатка допирате навсякъде,къде е завършила право може ли да ме уведомите.Двете с Цецката големите юридически умове - това ли е капацитета на гербаджиите.Жалко че много народ се подава, такива като тези двете да му правят законите и Федоската разбира се.
43
7
 
13
 
! Отговори
с преди 10 години
Да не забравяме само, че именно Тиквуня от Банкя и антибългарската му хунта заръча на очилатото идиотче Симеон да вземе 1,5 млрд от Здравеопазнването, за да прави няколко калпави километра път. Въобще гербаджии да говорят за здраве.... не мерси.
42
5
 
7
 
! Отговори
пропангатор -лъжец преди 10 години
До 33 анонимен:Като лъжеш,вярваш ли си? - 1.4 от здравната каса отидоха в резерва преди да подаде оставка правителството на Б.Б. И,ако искаха сегашните можеха да ги върнат обратно,но им беше по -удобно да лъжат народа и да вдигат шум до небесата. ....... А, и направиха тази рокада за да дадат пари на земеделците,а не да ги откраднат,което по закон е позволено.
41
9
 
10
 
! Отговори
ОУУУ! преди 10 години
В ЧИЙ ДЖОБ ОТИДОХА ГОВОРИ МАЛКО ПО ИНТЕЛИГЕНТНО ГОСПОЖО - ТОЛКОВА ПАРИ ОТКРАДНАХТЕ ОТ НАШИТЕ З.ВНОСКИ ЧЕ СЕГА Е ПО ДОБРЕ ДА ЗАМЪЛЧИТЕ И БЕЗ ТОВА НИКАК НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНА И КОМПЕТЕНТНА ДА БЕШЕ ЗВЪРШИЛА МЕДИЦИНА ЧЕ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ А СЕГА МЪЛЧИ ЧЕ СИ ДОСТА ГЛУПОВАТИЧКА И СЕ ИЗЛАГАШ
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Два случая, в които лично е замесен експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, са посочени в доклада на Европейската комисия за корупцията. Става дума за известния на всички случай Мишо Бирата, при който Борисов предотвратява митническа проверка във фабрика, която произвежда контрабандно алкохол, и за т.нар. случай Кокинов. Така на практика Европейската комисия уличава бившия министър-председател Бойко Борисов в корупция.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A za *** euroto de e , za integraciikata ? *** setih sa , u cherven krast , tam deto revete postoqno che samo mingisqnite vzimat brashno , olio , ocet i 1 , 2 paketq sol !!!
38
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ТАЗИ ЗНАЕ САМО ДА КЛЕПА ЛЪЖИ.***.
37
5
 
8
 
! Отговори
ууу преди 10 години
гузен не гонен бяга ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ