Кои хормони трябва да се проверят при проблеми със забременяването?

За да се намери удачно решение за бебе при двойката
20 фев 2014 12:32, Румяна Тасева
2
Кои хормони трябва да се проверят при проблеми със забременяването?
Източник: Reuters

Женските полови хормони се произвеждат от различни органи в човешкия организъм - мозък, надбъбречни жлези, яйчници, плацента. Те са в точно определени количества през различните възрасти на жената, по време на бременност, в различните периоди на менструалния цикъл. Изследването на техните стойности имат определящо значение за предприемане на следващи стъпки за поведение и лечение на двойките със стерилитет.

При първата консултация, на която присъстват и двамата партньори, се снема щателна и пълна анамнеза, взимат се под внимание предишни изследвания, придружаващи заболявания, рискови фактори и се обсъжда заедно с двойката план на поведение и последващи изследвания при нужда.

Следват гинекологични прегледи при жената и проследяване на овулацията й. Прегледите включват ултразвукова диагностика и се извършват в определени дни от менструалния цикъл - между 11-13 ден и 16-18 ден от менструацията.

При жената се назначава и изследване на т.нар. базални хормони  между 3-5 ден от цикъла...

Останалата част от текста можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
JJivanov преди 10 години
Проучване на искащи да станат майки подава че повечето са увредени неприятно от нарочно подавани пси активни вещества маскирани като подсладители и продавани с цел геноцид над нашия и други православни народи..Пренатрупвани в организма пречат на нормално заплождане на отдавна чакани да станат човешки майки.За сведение на WHOняма лечебни напитки вкл тн"безалкохолни " на пазара ,в магазините и в училищата .Всички вместо с целебна захар или поне глюкозно фруктозен сироп са с опасни подсладители
1
2
 
2
 
! Отговори
Бай Пеню преди 10 години
Добре. Утре отивам да се изследвам