Как можем да запазим кожата на лицето свежа и красива за по-дълго?

Още след 20-та година се забавя производството на колаген...
2 мар 2014 19:17, Румяна Тасева
2
Как можем да запазим кожата на лицето свежа и красива за по-дълго?
Източник: Reuters

Стегната и свежа кожа без бръчки, без пигментни петна, без напукани устни… Това е представата ни за едно хубаво и младо лице.
Какво трябва да знаем, за да го запазим за по-дълго свежо и красиво?

1. Естественият ход на времето

Още след 20-та ни година организмът започва да забавя производството на колаген и възстановяването на кожните клетки изисква повече време. На този етап процесите на остаряване са невидими за окото. В течение на годините обаче молекулите на еластина и колагена в кожните клетки, които ги произвеждат (фибробластите) започват да се разпадат и да се втвърдяват. Съдържанието на водата също намалява. В резултат на това кожата започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки. Една от основните причини за настъпващите промени е изчерпването на минералните соли, които я поддържат млада и свежа. Бързото й остаряване е улеснено и от начина ни на живот (тютюнопушене, алкохол, липса на движение и лоши хранителни навици), както и от UV-лъчението от слънцето.
 

2. Да погледнем в дълбочина

Кожата е изградена от 2 основни слоя епидермис и дерма. Към 30-тата година епидермисът започва да загрубява, защото намалява секрецията на мастните жлези, а клетките все по-трудно задържат вода. С приближаването и настъпването на менопаузата този защитен слой (изграден от себум+влага) все повече намалява и кожата става прекомерно чувствителна. Това създава непоносимост към много от козметичните съставки и допълнително затруднява избора на продукти с антиейдж ефект.

Как можем да подхраним кожата още четете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
2
 
! Отговори
trololo преди 10 години
''Как можем да запазим кожата на лицето свежа и красива за по-дълго?'' Как ? Като се мажем с чоребе !!! Гарантирано :)