7 г. борба за Габи, от фонда за лечение на деца не я пращат в чужбина

Мотивът е, че е с уточнена диагноза, която не изисква допълнителни изследвания
24 мар 2014 09:46,
2
7 г. борба за Габи, от фонда за лечение на деца не я пращат в чужбина
Снимка: Булфото, архив

Пореден случай на болно дете у нас, което не получава адекватна медицинска помощ, а родителите му се борят със здравната система. След 7 години безуспешно лечение състоянието на малката Габи се влошава - десният бъбрек не функционира, а вече е засегнат и левият. Фондът за лечение на деца в чужбина, който преди дни остана без директор, след като д-р Ива Станкова подаде оставка, бездейства.

Комисията категорично отказва да насочи родителите на Габи към чужди специалисти. Мотивът им е, че детето е с уточнена диагноза, която не изисква допълнителни изследвания. Според експертите от фонда лечението било адекватно.

Още по темата
"И след като детето е с адекватно поведение - защо функцията на десния бъбрек намаля? И е засегнат вече и левият бъбрек. Там е разминаването. Какво значи адекватно поведение на лечение, какво значи - антибиотик след антибиотик, това ли означава? Ние сринахме имунната система", казва майката Тодора Кочарова пред bTV.

От фонда препоръчват още прием в клиниката по детска нефрология в София, но заради прехвърлянето от нефролози на уролози майката не вярва в българското здравеопазване.

„Искам да отида в чужбина, защото знам, че там ще направят всички нужни изследвания на Габи и там комисия от лекари ще гледа изследванията“, посочва Тодора Кочарова.

Докато води борба с институцията, майката на Габи е получила оферта от клиника в Германия и вече е открила дарителски сметки. Очаква официално да получи отказа на Фонда за лечение на деца в чужбина, за да открие и DMS номер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
vankata преди 10 години
Пишеше че има дарителски сметки. Кажете номера! Ще помогна с каквото мога!