В Англия – десетки генитално осакатени жени

Издирват се виновните лекари
25 мар 2014 21:11,
17
В Англия – десетки генитално осакатени жени
Източник: Reuters

Oт Кралската прокурорска служба във Великоблитания обявяват за издирване лекари, обвинени в гениталното обрязване на жени.

Доктор Данусон Дармасена на 31 години от Лондон и доктор Хасан Мохамед на 40 години са издирвани от властите по обвинения за престъпление по време на работа и умишлено насърчаване на генитално осакатяване на жени.

Твърди се, че след постъпване на пациентка за раждане през ноември 2012 г., лекар в болницата Уитингтън, отстранява нарушения, настъпили в резултат на родилния процес, като всъщност извършва вагинално обрязване, за което тя не е дала съгласието си.

Освен този, има и други регистрирани случаи, включващи сходни истории, както и обрязването на малки момичета със или без знанието и съгласието на родителите им.

От изявленията на пострадалите пациентки и според принципите на Закона за женското генитално осакатяване (2003), лекарите подлежат на наказание по различни обвинения.

Обществеността и властите са на мнение, че лекарите многократно са надвишили правомощията си и трябва да бъдат обвинени в умишлено престъпление. 

През последните 4 години във Великобритания е имало над 140 подобни случая, които обаче не са намерили своята гласност.

Властите отчитат своите пропуски относно борбата с женското генитално осакатяване, тъй като в държави като Франция има ясно регламентирани правила.

Според Закона за женското генитално осакатяване от 2003 г. като престъпление биха се разглеждали дори регистрираните случаи на жени, които временно пребивават в страната, в чиито държави този закон не е валиден.

В Обединеното Кралство приемат въпроса много сериозно и са решени да внесат промени, които да не позволят поставянето на жените в позицията на жертви. 

 

Още полезна информация за здравето може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
I write from abroad преди 7 години
And I think need : peace on Earth and good among people
17
0
 
3
 
! Отговори
човек преди 7 години
Уточнявам, че- На сайта "Всички жени по света да бъдат обр.язани, призова руски мюфтия" в ***.bg пише интересни коментари (особено 39 и 40-ти коментари).Интересни са коментарите след 35-ти в Гръцки рапър обижда брутално българките в своя песен в ***.bg.
16
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 7 години
На сайта "Всички жени по света да бъдат ***, призова руски мюфтия" в ***.bg пише интересни коментари (особено 39 и 40-ти коментари).Интересни са коментарите след 35-ти в Гръцки рапър обижда брутално българките в своя песен в ***.bg.
15
1
 
1
 
! Отговори
454545 преди 10 години
По тази логика да вземат и нашите лекари да кастрират *** ,които отиват да раждат 3,4,5,и всяко следващо дете,че и без това са твърде много,а и не искат да използват предпазни мерки и с това сериозно застрашават нашата сигурност.
14
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Шариата в Англия вече е въведен от синедриона, в България предпочитат да работят с прах от небето.
13
1
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 10 години
форма на веждите според овала на лицето, форма на гениталиите според степента на варваризъм
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега да публикуват религиозната принадлежност на лекарите, които са обрязвали да видим дали няма да се окажат всички последователи на Мохамед?
11
1
 
9
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
При всички положения тези манипулации са посегателство в/у личността,без значение дали е над мъж или жена.За мен подобни дейности не само са свързани с варваризма, но и граничат с идиотизъм.Природата е предопределила кое - как, всяко наше вмешателство е ненормално.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължение ... Най-тежко било така нареченото "султанско обрязване", което започвало от пъпа Аз не мога да си представя какво точно означава това Какво започва да режат още от пъпа?За намаляването на кл.и.то.ра имам свое обяснение.Във всички статии на тази тема се подчертава, че сексуалните желания на обрязаната жена са много по-слаби в сравнение с необрязаната. От това правя извод, че този тип осакатяване на жената облекчава мъжете с големи хареми.Ако не са ***, тези жени ще истерясат
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се съди по това, което се пише по тази тема, в много случаи женските обрязвания са извършени толкова некадърно, че жената изпитва силни болки при полов акт. Тези хора нормални ли са?Отделно от това, прочетох, че женските обрязвания не са еднотипни. Най-щадящото представлявало намаляване на размера на кл.и.т.ора и съответствало на указание, дадено от пророка Мохамед. В много случаи обаче се стигало до цялостно изрязване на външните полови органи на жената. Така нареченото "султанско обрязв
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АНГЛИЧАНИТЕ СИ ХАРЕСВАТ МЮСУЛМАНИТЕ И АФРИКАНСКИТЕ И ИНДИЙСКИ КОЛОНИАЛНИ ЖИТЕЛИ,СПРЯМО БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ,СЕГА ТЕПЪРВА ЩЕ БЕРАТ ЯДОВЕ,НО ТОВА ИМ ХАРЕСВА,ДАЖЕ КОГАТО ИМ РЕЖАТ ГЛАВИТЕ НА УЛИЦАТА,КАКТО ОНЯ ЧЕРЕН ПСИХАР
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами генетално осакатените мъже? Друго си е с качулката!
6
1
 
16
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Продължение.... колко лошо нещо е национлизмът, като слагаха знак за равенство между него шовинизма и националсоциаизма. С увеличаването на арабелите обаче са заплашени не само европейските нации, но и самата евр. култура като цяло. Затова на брюкселската олигархия, ще не ще, ще и се наложи да преосмисли целите си и да изостави упадъчния мултикултурализъм.
5
1
 
24
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Англичаните тепърва ще берат плодовете от натрапения мултикултурализъм. Същото важи и за останалите европейски държави. Целта на ,,мулти-култи'' беше да обезличи демографски и културно нациите в ЕС, за да не се противопоставятт на превръщането на Съюза от икон. обединение в свръхдържава. Затова и разните му фондациики плащаха на проституиращите интелектуалци да опяват как националната държава е отживелица и колко лошо нещо е национализмът...
4
1
 
12
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Културни особености.
3
1
 
32
 
! Отговори
Pdmdiek преди 10 години
До Анонимен 1Точно това е - насаждане на ислям. Но този път добре, че медиите го раздухват случая - да се види истината за мюсюлманите и религията им, както и отношението им към жените. Ей сега разни калинки ще почнат да ми носят вода колко добре живеели жените в арабските страни. Ами вместо да приказват тук, да бяха отишли там да живеят. Аз живея в страна с християнски ценности и искам те да си останат такива.
2
2
 
37
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Данусон Дармасена и Хасан Мохамед са типични имена за средния англичанин.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този вид операция е осакатяване от наша гледна точка, но в ислямските страни е традиция. И до днес много мюсюлмани, включително и живеещите в Европа, обрязват дъщерите си.Друг е въпросът защо тези лекари в Англия са надвишили правата си. Причините може да са всякакви, включително и налагане на ислямски традиции по всевъзможни начини.Хак им е на англичаните, нали, заради интересите си, всячески толерират ислямските страни, ислямизирането на Балканите и какво ли още не!