Сусамовото масло предпазва от инфекции

Помага и на храносмилателната система
31 мар 2014 20:05,
1
Сусамовото масло предпазва от инфекции
Източник: Reuters

Ползите за здравето от сусамовото масло включват способността му да подобри здравето на косата и кожата, да стимулира растежа на костите, да намали кръвното налягане, да повиши сърдечното здраве, както и да повлияе на състояние като тревожност и депресия.

Също така се смята, че продуктът повишава денталното здраве, ефективен е за предотвратяване на рак, подобрява дейността на храносмилателната система и понижава риска от развитие на инфекции.

Сусамовото масло, което се получава от сусамови семена, е сред по-малко известните растителни масла, но в действителност е една от най-здравословните алтернативи на растителното масло.

Сусамовото масло добива популярност през последните години, не само защото е сравнително евтин за извличане продукт (чрез проста флотация), но и поради високите си качества и ползи за здравето.

Маслото намира приложение в масажната практика, благодарение на мощните ефекти върху тялото и неговите благоприятни ефекти върху кожата .

То разполага с широка гама от ползи за здравето, което го прави много търсен продукт дори и като съставна част на различни козметични продукти.

Проблемът е, че ръчната обработка на сусам изискват много труд, което означава, че винаги ще има повече търсене, отколкото предлагане. 

Поради тази причина неизбежно световното производство на сусамово масло не е толкова високо, колкото други растителни масла въпреки многото здравословни аспекти.

Впечатляващото количество витамини, минерали, органични съединения, както и други полезни компоненти в сусамово масло го подрежда на челните позиции сред здравословните продукти.

Сусамовото масло съдържа органичното съединение, фитат, което се свързва с намаляване на развитието на рак.

Освен това нивата на магнезий в сусамово масло са необичайно високи, което също е плюс в превенцията срещу рака на дебелото черво. 

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи или е вредно или при производството му умират хора от мизерни условия и експлоатация...Иначе, за кво ни го казват?!?! "Щото ни обичат :-)