Без цигарен дим на обществени места – по-здрави деца

Намалели са случаите на астма сред малчуганите
9 апр 2014 20:54,
4
Без цигарен дим на обществени места – по-здрави деца
Източник: Reuters

Забраната за тютюнопушене на обществени места е довела до намаляване на преждевременните раждания и случаите на астма при децата с 10%, предава Ройтерс, позовавайки се на резултатите от проучване, публикувано в сп. Lancet.

Неговите автори са анализирали резултатите от 11 изследвания, направени в САЩ и Европа и обхванали над 2,5 млн. раждания и приблизително 250 000 болнични приема, свързани с астма.

Това е първата по рода си разработка, която изследва как мерките против тютюнопушенето влияят върху здравето на най-малките.

Данните показват още, че с 5 на сто са намалели и случаите на деца, родени с ниско тегло. И макар резултатите от тези режими да варират между различните страни, като цяло глобалният ефект от забраната на тютюнопушенето на обществени места върху детското здраве е позитивен.

Забраната на тютюнопушенето на обществени места като барове, ресторанти, офиси доказа в предишни проучвания, че предпазва възрастните от рисковете за здравето, свързани с пасивното тютюнопушене. 

Целия материал може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще го прави в домът си и другаде.да пушенето е вредно както и много други неща но не е престъпление.след като производството на тютюн се дотира цигарите се продават свободно държавата печели не малко от тях трябва да има места където човек да може да пуши след като така е решил.на който му пречи да не влиза в такова заведение никой не го задължава.явно "групата учени" е взела още един хонорар.
2
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Не ме за законите ако пушиш около дете ми на обществено място гледай да си по-голем и луд от мен.
1
0
 
4
 
! Отговори
пиф преди 10 години
Къде са *** и атакистите да ми редат как не било доказано, че цигарите са вредни?