Заразните болести не са имагинерни

Д-р Ангел Кунчев в интервю за Puls.bg
Обновена: 23 апр 2014 18:48 | 23 апр 2014 18:43,
8
Заразните болести не са имагинерни
Източник: Reuters

Д-р Ангел Кунчев е роден на 19 октомври 1959 г. От 20 години работи в областта на надзора на заразните болести. Завършил е Медицинския институт в Пловдив през 1985 г. Понастоящем е главен държавен здравен инспектор на България.

- Д-р Кунчев, отбелязваме Европейската имунизационна седмица, чиято цел е да се повиши имунизационния обхват сред населението, посредством мащабна информационна кампания. Какво не знаят хората?

От няколко поредни години по инициатива на Световната здравна организация на Стария континент, а вече и извън него, се организира Европейската имунизационна седмица, която цел е повече медицинска и правдива информация за важността на имунизациите да достигне до хората и най-вече до тези, които са родители, защото те особено много се вълнуват от въпроса трябва ли да ваксинират децата си и срещу кои инфекции и дали това крие някакви рискове.

Ние винаги използваме този повод, за да съберем на едно място представители и на пациентските организации, и на общопрактикуващите лекари, на здравните власти и медиите, така че да можем да обсъдим нещата, които ни вълнуват и проблемите, които възникват в тази насока. И тази година не прави изключение.

Този път се очертаха няколко основни теми, особено свързани с многото и различни агресивни антиваксинални движения, които, използвайки нормалните страхове на населението, заблуждават хората чрез изкривена информация за нежелани ракции и за спрени ваксини. Аз например съм чел невероятни неща – как ваксината срещу рак на маточната шийка е забранена едва ли не в цяла Европа и как убивала жени, а това не е вярно и може много лесно да се провери. Но хората се "връзват". Така че информационната кампания е насочена най-вече към тях.

Тази седмица е повод и да обсъдим някои чисто практически неща, които затрудняват работата най-вече на общопрактикуващите лекари. Затова се борим за промяна в Наредба 15 на Министерството на здравеопазването в частта й за задължителните имунизации на деца. Сегашният начин на прогнозно планиране на децата, подлежащи на ваксиниране през следващата година, води до недостиг на ваксини. Според лекарите, информацията трябва да се получава от базата данни на Националната здравноосигурителна каса. Освен това медиците са длъжни да отчитат всяка седмица направените ваксини, независимо колко далеч се намират от областните градове. Това губи време и е за сметка на останалите пациенти. 

 

Продължението на интервюто четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
буааахахаха преди 9 години
Имагинерни са ни журналистите и имагинерната им езикова културъ....
6
0
 
0
 
! Отговори
Ваксини - ГЕНОЦИД преди 9 години
Това, че ваксината срещу рак на маточната шийка убива жени, не са невероятни неща, а факт, господин промотър на ваксини. Статусът на тази ваксина в Япония е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН. Има десетки смъртни случаи, безплодие, парализи и други ужасяващи странични ефекти. Напишете в Гугъл "gardasil victims youtube" и вижте какви клипчета излизат. Тези млади жени, може би са умрели случайно, ей така от нищото, а не от ваксината. Това е най-ужасяващата ваксина от всички възможни. Престъпление е да се рекламира.
5
0
 
1
 
! Отговори
Ваксини - ГЕНОЦИД преди 9 години
Напишете в Гугъл:"Measles Outbreak in a Population With High 2-Dose Measles Vaccine Coverage" и вижте "ефективността" на ваксините. Морбили при 92% ваксинирана популация. Всъщност, някои от най-лошите огнища на болести, са ставали именно след ваксини. Това не е конспирация, а е от малкото видели бял свят научни статии СРЕЩУ ваксините. Заглавието излиза в авторитетни източници като oxfordjournals и е статия от научен журнал, проучване с цитирани източниците към него.
4
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ако искате да сте опитно зайче може да си сложите Ваксина. Единият начин за промивка на мозъка е чрез Медиите, вторият е чрез храните но най-ефективния е чрез ваксина. Човека се използва за експеримент - ако искате може да си сложите ваксина срещу грипа който вилнееше наречен вирусен грип "Калифорния". По - лошото е че може да дойде скоро и вирусен грип "Москва", тогава ще се объркаме коя ваксина точно да слагаме. РАН-ЪТ срещу този вирус ни трябва ваксина.
3
2
 
2
 
! Отговори
д-р Ху преди 9 години
Верно е д-р Селянин, заразните болести са заразни! "Интелигентните" очилца без диоптер обаче не те правят лекар знаеш ли? :)
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление няма ваксина срещу комунизЪма - а той се предава по наследство и по полов път както каза др.Кутев!
1
3
 
3
 
! Отговори
така е, ама преди 9 години
Зарзните болести наистина не са имагинерни,ама..Това го обяснявайте на милен цветков и мадам Искрено и лично,дето правят *** предавания срещу ваксините