Все повече младежи искат пластични операции

Броят на козметичните интервенции се е увеличил със 17% за 2013 г.
24 апр 2014 13:40,
2
Все повече младежи искат пластични операции
Снимка: Архив Reuters

От британската асоциация на пластичните хирурзи предупреждават, че все повече млади хора искат разкрасителни операции, съобщава BBC. Пластичните хирурзи напомнят, че младежите са много по-уязвими и често имат проблем с това да възприемат външния си вид.

Броят на направените операции през 2013 г. се е повишил със 17% за изминалата година спрямо 2012 г. Младите пациенти са по-склонни да си правят козметични промени, защото са все още незрели и често не харесват начина, по който изглеждат.

Направено е проучване, в което са участвали 310 души на възраст между 15 и 62 години. 64 души от тях отговарят, че вече са си направили пластични операции и са доволни.

Най-често срещаните процедури са тези за уголемяване на гърдите, следвани от дермалните филъри и корекциите на носа. Младо момиче споделя, че вече е много по-уверено със своите гръдни импланти.

145 от останалите 246, които все още не са се оперирали, споделят, че биха обмислили пластична намеса в бъдеще.

Все повече хора са склонни да променят външността си оперативно.

През 2005 г. козметичните интервенции са били на стойност 720 милиона британски лири, през 2010 г. нарастват до 2,3 милиарда, а за 2015 г. прогнозите са, че ще достигнат 3,6 милиарда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Британките да вземат да минат на диета и да поспортуват малко, че *** със силиконови цици е също толкова привлекателна, колкото такава без:)