При хепатит C – много кафе и никакъв грейпфрут!

Забранена е употребата на спиртни напитки
29 апр 2014 16:26,
1
При хепатит C – много кафе и никакъв грейпфрут!
Източник: Reuters

Подобряването и промяната в хранителния режим на хората с хепатит С цели да улесни и подобри работата и функционирането на черния дроб.

Режимът на хранене не цели директна борба с вируса, но все пак здравословното хранене подсилва имунната система, което увеличава съпротивителните сили на организма срещу инфекцията.

На първо място е необходимо да избягвате приема на храни, които натоварват черния дроб.

Забранена е употребата на спиртни напитки, тъй като увредения орган изпитва сериозни затруднения при преработката на алкохола, което води до интоксикация на организма. Трябва да стоите далеч от всякакви мазнини и пържени храни за сметка на въглехидратите и белтъчините, като намалите до минимум физическите натоварвания и спорта, защото те влияят отрицателно върху възстановяващия се черен дроб.

Противно на очакванията, колкото храната е по-разнообразна и има всичко в нея, толкова е по-голяма вероятността болният орган да я поеме и обработи безпроблемно. Ако човек стигне до крайности в диетата, например започне хранене основно с плодове, то тогава е по-вероятно да натовари черния си дроб и да се влоши.

 

Целия материал може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари