С кои зеленчуци можем да отслабнем?

За да се загубят килограми, приетите калории трябва да са по-малко от изразходваните
16 май 2014 20:42,
3
С кои зеленчуци можем да отслабнем?
Източник: Reuters

Многократно експертите акцентират върху важността от консумацията на зеленчуци, както за поддържане на добро здраве, така и за загуба на излишни килограми. Въпросът е обаче – кои от тях са най-ефективни за тази цел? 

За да се намали теглото, основното правило е да се приемат по-малко калории, отколкото се изразходват и то без организмът да се лишава от основни хранителни вещества. Зеленчуците, като цяло, са с ниско калорийно съдържание. 

Те са богати на фибри и вода, а също така предлагат и множество хранителни вещества, които се грижат за здравето. Кои обаче са видовете, които специалистите препоръчват при желание за редуциране на теглото?

Зеле

Зелето е достъпно на пазара, намира се и се използва почти навсякъде по света. Най-важното е, че на зелето могат да разчитат хората, които броят калории. Една чаша нарязано зеле не съдържа повече от 24 калории. Зеленчукът е богат още на фибри, витамини и минерали катокалций и  желязо.

Спанак

Този листен зеленчук стои на чело на списъка с храни, които е препоръчително да се консумират при хранителен режим, целящ отслабване. Количеството от една чаша суров или сварен спанак съдържа 41 калории и 4 г фибри. 

Зеленчукът е богат и на витамините А и C, които се „държат“ като антиоксиданти и предпазват от различни болести. Хората, които имат високи нива на кръвното налягане, трябва да внимават с консумацията му, защото зеленчукът ще добави натрий към хранителния режим. 

Моркови

Оранжевият зеленчук също е в списъка на полезните за отслабване зеленчуци. Той е еднакво вкусен и в сурово и в обработено състояние. Един морков със средни размери предоставя 25 калории и 1,5 г фибри. Спокойно може да се добави и към салатата.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А добър ден! Открихте неоткриваемото, трябва да получите Нобелова награда!
2
0
 
1
 
! Отговори
Надиплен преди 9 години
А за ракията нищо не се споменава
1
0
 
11
 
! Отговори
на диета преди 9 години
Аз най-обичам зеле и моркови. Затова мразя зайците, дето ги ядат и където видя заек, изяждам го веднага!