Колко дълго ще живеем? Лицето ще покаже

Това ще става чрез нова технология на учени от Илинойс
7 юли 2014 11:42,
1
Колко дълго ще живеем? Лицето ще покаже
Снимка: Reuters

Нова технология може да ни разкрие колко години живот ни остават чрез сканиране на лицето. Изобретението е дело на учени от Илинойския университет в Чикаго.

Технологията наподобява тези, които се използват за разпознаване на престъпниците в криминалистиката и развлекателните интернет приложения, които ни показват как ще изгледаме на старини.
 
Идеята принадлежи на биодемографа Джей Олшански, който се оповава на изследвания, според които колкото по-бавно старее лицето на един човек, толкова по-дълго ще живее той.
 
Технологията включва използването на компютър, който сканира изображение на лицето и засича първите признаци на стареене и открива намесата на пластичната хирургия или грим върху него. Анализира се всяка част от него – бузите, веждите, очите, носа, устните и брадичката, като се изследват всякакви бръчици и тъмни петна.
 
Вземат се предвид и фактори като раса, пол, ниво на образование, начин на живот и фактът, че здравословното ни състояние винаги е „изписано“ на лицето ни на практика.
 
Произходът на човека тук е от особено значение, тъй като в северните страни например, където кожата на коренното население е с ниски нива меланин, старее доста по-бързо поради липсата на защита от вредните слънчеви лъчи.
 
Лицата на жените стареят много по-бързо от тези на мъжете, отбелязват изследователите.
 
Проучванията са още в начален етап, но техниката е широко приветствана от застрахователните компании, които вече изчисляват как този метод ще увеличи приходите им от животозастрахователните полици.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Като гледам лицата на политиците ни,бая...угрижени изглеждат и не им давам...дълъг живот.За това пък,народът ни е...весел и прелива от...щастие;всеки втори ще стане...столетник.