Запекът се бори с броколи

Те помагат и при предменструалния синдром
31 юли 2014 17:30,
3
Запекът се бори с броколи
Източник: Reuters

Броколите са зеленчук, който се слави с не едно или две полезни хранителни вещества. Те съдържат високи нива на диетични фибри, витамини, сред които витамин А, C и K, минерали – цинк, желязо, фосфор, както и фитонутриенти. Всички те са отговорни за невероятните терапевтични свойства на броколите. Нека ви представим някои от здравословни ползи на броколите, които ще ви убедят по-често да ги включвате в менюто си.

Намаляват риска от предменструален синдром (ПМС)

Високото съдържание на желязо в броколите намалява риска от развитие на ПМС при жените, открива скорошно проучване в областта. Желязото регулира тези неразположения, тъй като играе ключова роля в отделянето на серотонин – хормонът на щастието, който се произвежда в мозъка. 

Помагат на храносмилането

Консумацията на чаша броколи може не само да ви засити, но също така и да помогне за намаляването на теглото, тъй като осигурява само половината от калориите и същото количество протеини, които се съдържат в една чаша ориз. 

Високото съдържание на фибри в този зеленчук предотвратява запека, предпазва от преяждане и спомага правилното храносмилане.

 

Още полезна информация за здравословно хранене може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари