Как да се предпазим от „летния грип“?

И болките в кръста
15 авг 2014 19:29, Румяна Тасева
0
Как да се предпазим от „летния грип“?
Източник: Reuters

Bryonia alba се нарича още дива тиква. Това е вид пълзящо растение, което се среща обикновено по протежение на живите плетове и в горите на Южна Европа. Нейната медицинска стойност е била известна още на древните гърци, които са използвали корените на растението като очистително и вероятно са дали името му „бриония“. То произлиза от брио – тласкам, никна, което е описание за бързия растеж на растението. Поглъщането на цял корен на билката може да предизвика тежки симптоми на гадене, повръщане, диария и сериозно тъканно възпаление. Усложненията могат да бъдат толкова силни, че да предизвика смърт от дехидратация и диселектролитемия.

Специалистите по билково лечение и хомеопатия предписват бриония под различни форми на разредени разтвори, с което се цели излекуване точно на такъв тип симптоми. Билковият препарат се приготвя от корена, който се събира в най-ранна пролет. Корените се пресоват и полученият от кореновата каша екстракт се смесва с алкохол. От така приготвената тинктурна смес се правят допълнителните разреждания.

При какви условия най-често се предписва бриония?

Брония се предлага за външна и вътрешна употреба. Това означава, че бриония може да се срещне под формата на много мазила и гелове, също така таблетки и течни разтвори.

За външно приложение под формата на гелове и други мазила се прилага при артрит с остри и бодящи болки, болки в гърба, съсредоточени в кръста. Също така много добър ефект показват гелове с бриония при лечение на бурсит.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари