Яйцата ни помагат да сме слаби

Холестеролът им не вреди на сърцето
Обновена: 27 авг 2014 16:51 | 27 авг 2014 16:50, Румяна Тасева
5
Яйцата ни помагат да сме слаби
Източник: Reuters

Ако изключвате яйцата от менюто си от страх да не навредите на артериите си, трябва да знаете, че подобно твърдение е остаряло. Преди лекарите са смятали, че консумацията им повишава риска от сърдечносъдово заболяване, заради високото съдържание на холестерол в тях – 186 мг на яйце.

Анализът на две големи изследвания обаче показва, че хората, на чиято трапеза често присъства този хранителен продукт, всъщност по-малко страдат от сърдечносъдови заболявания, включително инфаркт и инсулт.

Напротив, сега лекарите препоръчват да се консумират яйца средно по едно на ден. Това означава, че може да хапвате на седмица например два пъти по 3-4 яйца наведнъж, без да се безпокоите за сърцето си заради холестерола. Според специалистите неговото количество е твърде малко, за да повлияе на стойностите му в кръвта.

Яйцето, освен това, е нискокалорична храна. То засища с неговите само 70 ккал. Белтъчините в него – около 6 грама – го правят още по-полезна храна за децата.

Освен при изграждането на здравословен режим на хранене, експертите препоръчват яйцата и при желание за отслабване.

При изследване учени установяват, че при едни и същи калории и количество на белтъчини за закуска, тези, които хапват яйца вместо зърнена закуска с мляко, изпитват чувство на засищане и се хранят по-малко през останалата част на деня.

Яйцата са идеалната храна при уседнал начин на живот, от който страдаме масово.

Още полезна информация за храните можете да откриете в рубриките "Хранене" и "Диети" в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Само яйцата от домашни кокошки имат някаква стойност за храненето тези от немските бакалии са 100% холестерол който се размазва по вените ви и затлачва всичките ви черва като *** канализация преди да прелее !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, яжте какво искате! Избягвайте бързото хранене и си гответе. И просто спортувайте! Простичко е. А до коментар 2: Абсолютно вярно е това за овчарите и за селяните като цяло. Имат си пресни зеленчуци и плодове, малко сиренце. Месо, от време на време и всичко е супер.
1
0
 
8
 
! Отговори
мар преди 9 години
Имам чувството, че най-добре биха ни се отразили хранителните навици на овчарите от старо време. Ядяли са мляко и сирене, сланина и някой комат хляб, дето са им носили от време - на време по къшлите. А! Да не забравя лука! Той е гвоздеят на програмата. Само песента на кавалите и на хлопките няма да я има. То, и овце не астанаха. Няма на какво да ги закачим. Цял ден из чукарите и няма да е нужно да ядете яйца за отслебване!