Може ли изчервяването да се предотврати?

Няколко полезни трика
2 сеп 2014 09:44,
2
Може ли изчервяването да се предотврати?
Източник: Reuters

Емоциите на много хора могат да се изразят на лицето им в най-буквалния смисъл – посредством изчервяването. Как обаче можем да повлияем на не особено приятното състояние и може ли то да се предотврати?

Има бърз трик за успокояване на поруменелите бузки. Когато усетите, че сте зачервени, вземете една студена хавлиена кърпа или намокрете със студена вода една хартиена. Трябва да я задържите върху лицето си за поне 20 секунди. Студената вода свива кръвоносните съдове. 

Медитацията също помага. Разбира се, не бихте могли да спрете по време на работна презентация, да се отпуснете и да започнете да медитирате. Ключовият момент е да направите това преди началото на притеснителното събитие, което може да разтърси нервите ви. 

Можете да предотвратите появата на румени бузки само с няколкоминутна медитация, която да успокои нервите и значително да намали неудобните „зачервени“ моменти. 

Лавандулата също може да помогне. Кожата ви има рецептори за мирис, които помагат да се отпуснете. Ароматът на лавандулата е успокояващ и рецепторите може да му отговорят, като спомогнат да намаляване на чувството на безпокойство, което води до изчервяване.

Преди стресираща ситуация може да опитате да се напарфюмирате с парфюм от лавандула или да намажете лавандулово масло на китката си.

Ако зачервяването е редовно, може да потърсите съвет от лекар, който да назначи лечение, особено ако състоянието се окаже розацея или псориазис по лицето.

Повече полезна и любопитна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Обясни го това на учЕните, които явно се изчервяват само в стерилна среда...