Медитация – среща с несъзнаваното

Какво плаши някои медитиращи?
7 сеп 2014 19:30,
2
Медитация – среща с несъзнаваното
Източник: Reuters

Медитацията е способността на ума да задържи една мисъл за продължителен период от време без прекъсване. Човек трябва да медитира, за да изпита най-висока степен на концентрация, която води до по-високо ниво на осъзнаване. 

Когато се достигне до медитативно състояние, човек има пълен контрол над сетивата си, което помага за поддържането на добро здраве, тъй като всички органи функционират най-ефективно. 

Всеки сам за себе си осъзнава какво е медитация, тя трябва да се изпита лично, за да може да се изживее и разбере.

Медитирането повишава степента на осъзнаване на ума и неговата природа, а също така ви свързва с други чувства, най-съкровените желания и очаквания. Когато начинаещ, който не е наясно с различните нива на съзнание, започне да медитира, той открива променящата се природа на ума, хаотични и несвързани мисли, които самият той укорява. 

Колкото по-силно е идентифицирането с ума, толкова в по-голяма степен е себеосъждането. Когато скритата мотивация и всичко потискано се появят, медитиращият може да започне да изпитва чувство на вина. Осъзнаването на много неизпълнени очаквания и желания може да доведе до разочарование и яд.

Това е първият стадий, през който всеки медитиращ трябва да премине. Той плаши много начинаещи и те спират да медитират. Човек трябва да израсте, преминавайки през този етап.

Не трябва да продължавате да изпитвате чувство на вина, срам и съжаление от минали грешки – трябва да разберете, че за да се получи прошка от някой друг, човек първо трябва да прости на себе си. 

Процесът на медитация включва „гмуркане“ в дълбините, умът трябва да се успокои, това е единственият начин.

 

Още информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
лупи преди 9 години
От къде преписахте тези глупости? "способността на ума да задържи една мисъл" ????? Това е далече от медитацията. Както и появата на вина и другите щуротии