Как да спрем настинката на детето?

Изпитани мерки срещу разболяване на детето при първи признаци на вирусна инфекция
Обновена: 10 окт 2014 12:58 | 5 окт 2014 17:15, Румяна Тасева
4
Как да спрем настинката на детето?
Източник: Reuters

Настъпи сезонът на простудните заболявания, с него и постоянният страх от настинки, хреми, кашлици при детето. Въпросът как да предотвратим честото боледуването на детето е винаги актуален през студеното полугодие. Преди да посегнем към аптечката и „илачите от тежката артилерия“ обаче, при вида на първите признаци за поддаване на организма на вирусна инфекция, в името здравето на детето в дългосрочен аспект, е добре да опитаме с по-безобидни, средства.

Кои са ефективните средства от тази категория?

1. Изключително важно е още при първите признаци на спад на защитните сили на организма на детето да вземем мерки. Едва ли този съвет е чужд на родителите, но често се случва в натовареността да пренебрегнем първите индикации за настъпваща инфекция. След като детето е пребледняло, губи тонус, сънливо е или напротив, необичайно раздразнително, с бляскави очи, е редно да пренасочим вниманието си към неговото здравословно състояние, ако държим по-късно да не отсъстваме от работното място за по-дълго.

В този период могат да помогнат на пръв поглед обичайни мерки: трябва да се даде време за повече почивка на малчугана, да не се натоварва с излишни занимания и развеждане от едно място на друго, да се оставя да спи повече, да се следи да е на топло и да не бъде оставяно да стои с мокри от изпотяване дрехи.

2. Опитайте се максимално да организирате по-здравословно меню за детето на този етап. Изключете въобще вредните пакетирани храни, ограничете максимално захарта, тъй като тя потиска имунитета, и осигурете богато на плодове и зеленчуци меню – в ястия и в суров вид. Повишете приема му на течности – вода и билков чай. Осигурете редовно хапване на месо, риба и кисело мляко. По този начин организмът му няма да се затормози с отделянето на вредни вещества и от храната, а същевременно ще си осигури необходимите нутриенти за изграждане на антитела и клетки, с които се бори срещу вируси и токсини.

3. Оставяйте детето да играе активно, ако има желание за това, дори и с риск да се изпоти, но бъдете подготвени за последващите грижи. Веднъж случило се изпотяването, отстранете влажните дрехи от него бързо. Полезно въздействие има топлата баня, като за случая удължете времетраенето й. По този начин също се дава възможност на организма да се освободи от някои токсини.

4. За да се укрепи организмът в борбата срещу вирусите, може да се увеличи приемът на витамин С. Той има свойството да спира инфекцията, но само, ако е приет при първите признаци на разболяване. За предпочитане са растителните източници на витамина.

5. Ролята, която се предписваше на витамин С за подсилване на имунитета, върши цинкът, се доказва от последните научни изследвания. Той взима участие в синтеза на протеини и производството на клетки на имунната система, освен че е полезен за зрението, ума и други системи на организма.

Повече за тези мерки можете да научите в Puls.bg, както и от лекторите на Форум "Детско здраве", който ще се проведе на 11 октомври, събота, в Интер Експо Център в столицата, с начало 10.00 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 9 години
Освен всички изброени средства за справяне с грипа, аз съм много впечатлена от благоприятното действие на безалкохолната детска ехинацея. Откакто я открих разчитам основна на нея през есенните и зимните месеци за справяне с вирусите и настинките. Лекувам и двете си деца с безалкохолна ехинацея под формата на капки на Nature's Way. Надявам се форума да се развие и да продължим да обменяме опит тук!
2
0
 
8
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Противоречиви фактори "В този период могат да помогнат на пръв поглед обичайни мерки: трябва да се даде време за повече почивка на малчугана, да не се натоварва с излишни занимания и развеждане от едно място на друго, да се оставя да спи повече, да се следи да е на топло""Оставяйте детето да играе активно, ако има желание за това, дори и с риск да се изпоти"Къде е истината ?
1
0
 
8
 
! Отговори
Valq преди 9 години
Vie dnes.bg normalni li ste ? Snimka ot parlamentarni izbori na statiq za nastinka . Razre6enie ot jenata imate li 4e ste q postnali tuk ?