Кожата може да бъде естествено красива с помощта на йога

Тя е най-важният маркер за здравето според някои специалисти
7 окт 2014 11:12,
3
Кожата може да бъде естествено красива с помощта на йога
Източник: Reuters

За да се сдобиете с естествено красива кожа, йога също може да предложи решение. Освен здраве за ума и организма, тя може да направи кожата сияйна.

Специалистите по Аюрведа вярват, че кожата е най-важният маркер за здравето. А, за да изглежда тя добре, трябва да получава достатъчно кислород и вътрешните органи да функционират оптимално.

Предлагаме ви поза, която може да подобри кръвообращението към лицето и обогатяването на кръвта с кислород. По този начин придобивате по-младежки и красив вид.

Йогийската поза пашимотасана, освен че подпомага кръвообращението към лицето, спомага и функционирането на стомаха, укрепва мускулите на бедрата и отпуска гърба и ръцете.

Как се изпълнява позата?

Седнете на пода с крака, опънати напред. След това хванете палците на краката си с показалеца и палеца. Издишайте и бавно се огънете напред, като се опитате да докоснете коленете си с чело.

Ключът е лактите да се опират в пода. Не поемайте въздух. Останете в тази позиция, докато преброите до пет, след което издишайте, докато изправяте гърба си в изходна позиция.

Какво да имате предвид?

Ако имате болки в гърба или оплаквания, свързани с гръбначния стълб, не изпълнявайте тази поза. Освен това, е възможно да не успеете да докоснете коленете си с челото, не се напрягайте излишно. Трябва да се огънете, доколкото се чувствате комфортно.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Старателна преди 9 години
Издишаш, задържаш и пак издишаш.Всичко разбрах, но не ми се получи.