Ябълките предпазват от затлъстяване

Достатъчно е да хапвате по ябълка всеки ден
9 окт 2014 11:35,
2
Ябълките предпазват от затлъстяване
Източник: Reuters

Ако ядете по една ябълка всеки ден, ще се предпазите от затлъстяване, особено, ако сортът е Грени Смит, според данните на ново проучване. 

Предишни анализи сочат, че ябълките носят различни ползи за здравето. Консумацията на една ябълка дневно може да бъде толкова ефективна за сърдечносъдово здраве, колкото и ежедневната употреба на статини. 

Според експертите от настоящото проучване много малко изследвания се фокусират върху биоактивните съединения в ябълките, които не успяват да се абсорбират по време на храносмилане. Такива са полифенолите и диетичните фибри. Те влияят на „добрите“ бактерии, които подсилват имунитета, а също така и подпомагат поддържането на здравословно тегло. 

Учените отбелязват, че са малко проучванията, насочени към начина, по който ефектите от тези биоактивни съединения варират в различните сортове ябълки. 

По време на лабораторно проучване те анализират как биоактивните съединения от седем различни сортове ябълки влияят на чревните бактерии. Експертите установяват, че в сравнение с останалите сортове Грени Смит имат най-много полезни ефекти върху тези бактерии.

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
МОЦО преди 9 години
Ако имаш кофти ген и си зле скроен, квото и да правиш, няма отърване. Ако си кинта и двайсет - низкопърдящ, не мойш са разтегна. Ама ти се ядееее, яде, и тогава е по-лесно да те презкочат отколкото да те заобиколят. Сърди се на предците си.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако са полски, поне по пет на ядене. Нали имат да разкарат няколко милиона тона залежали плодове.