Гъбички по ноктите на краката – от какво зависи лечението?

И как да се грижите за ноктите
15 окт 2014 13:48,
3
Гъбички по ноктите на краката – от какво зависи лечението?
Източник: Reuters

Гъбичките по ноктите на краката може да изглеждат като други състояния, включително псориазис. Затова е необходима консултация с лекар за поставяне на диагнозата.

Може да се наложи и да се консултирате и със специалист, който да проведе изследване, за да се установи причинителят на проблема. 

Лечението на състоянието до голяма степен зависи от вида на гъбичките и степента на развитие на инфекцията. Лекарят може да предпише един медикамент или комбинация и от няколко:

  • крем, който се нанася директно върху нокътя;
  • медикаменти за перорално приложение;
  • отстраняване на засегнатата област от нокътя или кожата;
  • в някои случаи може да се наложи и напълно отстраняване на нокътя.

Грижете се за ноктите си

Използвайте сапун и вода, за измиването на краката, след което подсушете добре, включително и местата между пръстите. Изрязвайте редовно ноктите си, като преди това се уврите, че нокторезачката или ножичката, която използвате, е почистена.

Измийте я първо с вода и сапун, а след това дезинфекцирайте и с алкохол. Ако дамите се изкушават да лакират обезцветените нокти, не бива да го правят. По този начин нокътното легло не може да „диша“, което пречи на гъбичките да си „отидат“.

Повече информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ноктипсориазисгъбички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Монк преди 9 години
"Използвайте *** и вода, за измиването на краката" - ***, ама какъв ?! Ползвам и съм доволен от Мико *** за крака. Взех си го от аптека лев и нещо беше.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да резюмирам тази безсмислена статия:1. Мийте си краката (лична хигиена)2. Лечението зависи от вида гъбичките (общо за медицината: лечението зависи от болестта)