Депресията се лекува с музика

Терапията е ефикасна при деца и юноши
2 ное 2014 21:33,
4
Депресията се лекува с музика
Източник: Reuters

Музикалната терапия понижава депресията при деца и юноши, които страдат от поведенчески и емоционални проблеми. Това сочат данните на проучване, проведено от учени от Queen's University в Белфаст, Ирландия.

По време на най-голямото проучване по рода си, експерти изследват ефекта на музикалната терапия и установяват, че децата, на които тя бива прилагана, значително подобряват самочувствието си и значително намаляват депресията, в сравнение с тези, които получават лечение, без музикална терапия. 

Сред участниците, получили нестандартната терапия, също така се наблюдава и подобряване на комуникативните и интерактивни умения.

Проучването е проведени за периода от март 2011 г. до май 2014 г., а участие взимат 251 деца и младежи. Те биват разделени в две групи – 128 от тях са подложени на стандартна терапия, докато на 123 е проведена допълнителна музикална терапия.

Всички са лекувани за емоционални и поведенчески проблеми. Ранните открития сочат, че ползите са устойчиви в дългосрочен план. 

Учените са съгласни, че този тип терапия е изключително полезен за тази уязвима група, която се нуждае от по-специални грижи.

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има хора,които постоянно слушат музика.Това не ги прави депресирани.
1
0
 
10
 
! Отговори
Х преди 9 години
Музиката е едно от най-великите човешки творения! Не съм сигурен, дали има нещо друго, което би могло да има толкова масов позитивен ефект.