Как ефективно да се погрижим за краката?

Те не бива да се пренебрегват през зимата
13 дек 2014 11:36,
2
Как ефективно да се погрижим за краката?
Източник: Reuters, архив

Фактът, че е зима и не носим отворени обувки, които да разкриват краката, не означава, че трябва да пренебрегваме грижата за тях. Защото комфортът и здравето им е важен през цялата година. 

Кой обаче е най-ефективният начин да се погрижим за краката си?

Трябва да отстраняваме мъртвата и суха кожа. В случай, че използваме агресивни продукти за тази цел – пили и др., трябва да бъдем внимателни. Трябва да имаме предвид, че когато те се използват на мокри крака, могат да доведат до наранявания. Препоръчително е краката да са сухи. 

Да поглезим краката си в банята. Можем да опитаме да добавим есенциални масла към водата, както и овлажнител. Достатъчни са само няколко капки. Ментата ще облекчи горещите и болезнени крака, чаеното дърво има антибактериални и противогъбични свойства и ще помогне за лечението на всякакви видове гъбични инфекции. 

От друга страна, маслото от розмарин ще помогне за загряване на студените крака и ще подобри циркулацията на кръвта в тях. Тя може да се стимулира и с помощта на скраб за крака, който да използваме седмично. Той ще придаде на краката вида и усещането за гладкост и мекота.

След излизане от банята винаги трябва да използваме омекотител, като обръщаме особено внимание на сухите области. Ако кожата на краката е прекалено суха, поне веднъж седмично трябва да нанасяме хидратиращ продукт, след което да обуем чорапи и да преспим така.

Трябва да сме сигурни, че носим точния размер обувки. Когато решим да си купуваме обувки, е препоръчително да оставим тази задача за края на деня. Краката са склонни да се подуват и да увеличават размера си.

Още полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Кокалчо преди 9 години
Хайде да потропваме с копитца
1
0
 
1
 
! Отговори
tres1 преди 9 години
Най-добрият начин за това е след определена възраст краката да се сменят с чужди.