Кои билки помагат при проблеми със стомаха?

Тези нарушения са често срещан проблем
30 дек 2014 14:16,
4
Кои билки помагат при проблеми със стомаха?
Източник: Reuters, архив

Стомашните нарушения са често срещан проблем. Действието на медикаментите е насочено към симптомите, вместо към причината за проблема. Кои са билките, които могат да донесат облекчение на тези оплаквания?

1. Алое вера

Алое вера може да подпомогне храносмилането, а също така и излекуването на стомашно-чревна дисфункция. 

Синдромът на дразнимото черво, например, е състояние, което води до неправилно усвояване на минералите и хранителните вещества в храната. Пациентите, страдащи от него, могат да извлекат полза от сока от растението алое вера. 

В него може да се намери смес от витамини, минерали, ензими, лигнани, аминокиселини, антрахинони, сапонини, мастни киселини и други хранителни вещества. Този полезен коктейл може ефективно да излекува увредената чревна тъкан. 

2. Горчиви треви

Консумацията на горчиви треви непосредствено преди хранене подпомага отделянето на стомашни сокове, което е важно за правилното храносмилане. Според The Herb Companion билки като тинтява, кисел трън, глухарче, артишок са полезни за облекчаване на газове, подуване на корема и други видове неразположения, свързани с храносмилането.

3. Бодлива круша

Резултатите от проучване от 2011 г., публикувано в сп. Environmental Toxicology and Pharmacology, посочват, че екстрактът от това растение съдържа съединения, които имат защитни свойства срещу стомашни язви. 

Слузестото вещество, което се открива в бодливата круша, успокоява лигавицата на стомаха и се бори с възпалителните процеси.

Тъй като е богато и на фибри, растението още може да абсорбира токсините в червата и спомага елиминирането на отпадъците от дебелото черво.

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 9 години
Домашна ракия,винаги около половин литър,салатка от печени люти чушлета с олио,магданозец,поляти с пресен лимонов сок плюс салатка от прясно зеленце с морковки....Ш зъбрайти сички болки....и любовнити дажи!....
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименима - казва се чук !):
1
1
 
7
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
А има ли билки кото за моята квадратна кратуна