Закръгленото лице може да се повлияе

Вижте по какъв начин
3 яну 2015 22:40,
0
Закръгленото лице може да се повлияе
Източник: Reuters, архив

Какво стои зад закръглените бузи и брадичка? Специалисти обясняват, че когато отслабваме, не се наблюдава намаляване на мастните клетки, адипоцити. Вместо това те се свиват. Поради тази причина някои хора имат проблемни области, които нямат общо с теглото им. Просто в определени зони те имат по-голямо количество мастни клетки, в сравнение с други. 

Има и други фактори, които могат да допринесат за по-голямата закръгленост на лицето. Такива са слюнчените жлези, самата структура и размер на лицето. И докато няма как да променим гените си, има някои начини, с които можем все пак да повлияем на закръгленото лице. 

Прекомерните количества алкохол, захар и сол са свързани с по-закръглените лица. Те могат да доведат до задържане на течности отстрана на тъканите в тялото, в това число и тези в лицето. 

Препоръчително е да се намали консумацията им, а в същото време да се повиши тази на водата. Когато е дехидратиран, организмът е по-склонен да задържа вода.

Хората, които страдат от хранителни алергии или непоносимост към някои съставки в храните като непоносимост към глутен и синдром на дразнимото черво, често се оплакват от по-пълни лица. Подуването е често срещан симптом, който подсказва, че нещо с процесите на храносмилане не е наред.

Все още не е ясно защо синдрома на дразнимото черво води до закръглено лице. Появата на газове в червата обаче няма нищо общо със закръгленото лице.

Ако при жените лицето отича по време на менструалния цикъл, това може да се дължи на хормонален дисбаланс. След овулация нивата на хормона прогестерон се повишават, което е причина за симптомите, свързани с предменструалния синдром - подуване, общо неразположение, главоболие, раздразнителност и др.

Още интересна и полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари