Стрийт фитнес - мания за красиво тяло или здраве?

"Уличният" спорт комбинира ефектите на бодибилдинга и спортната гимнастика
20 яну 2015 15:40,
0
Стрийт фитнес - мания за красиво тяло или здраве?
Източник: Reuters

Стрийт фитнесът е дете на спортната гимнастика и бодибилдинга. Въпреки че този хибриден спорт е все още млад, може да се говори за поставени основи на стрийт фитнес културата в редица страни по света.

Практикуващите уличен фитнес в България не са така многобройни, както посетителите на конвенционалния фитнес. Тенденцията, обаче, е техният брой да нараства. Новият спорт е най-разпространен в страните от източна Европа и САЩ.

Основната идея на стрийт фитнеса е тренировката да бъде основана на използването на теглото на собственото тяло в упражненията. Предимството на този метод е синхронното трениране на повече от една мускулни групи, а не последните да се изолират за достигане на върхово натоварване и обем.

Изолацията на мускулни групи се отразява в непропорционалното им развитие. В резултат на това, когато трябва да бъде направено едно по-сложно движение, последователното включване на нееднакво развитите групи от мускули е недобре механизирано и неадекватно от биомеханична гледна точка.

Стрийт фитнесът включва комбинация от сложни и по-прости упражнения, развиващи комплексно най-малко 3 големи групи от мускули едновременно.

Повече за ефекта на спорта върху здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари