Науката за любовта

Как да се случва любовта от пръв поглед?
16 мар 2015 23:00,
7
Науката за любовта
Източник: Reuters, архив

Отдавна се разглежда въпросът за любовта и нейното влияние над организма. Проведени са множество дискусии между водещи специалисти в сексуалната медицина, които стигат до едно единствено заключение. Според психолозите любовта е състояние на ума, което се постига след много силна хормонална каскада, която според учените променя цялото биополе в тялото.

Доказано е, че любовта може да се развие скоростно бързо, така наречената "любов от пръв поглед" или след неколкократни срещи, емоции и споделени преживявания между партньорите.

Доказателствата сочат, че за да се развие състояние, наречено "любов от пръв поглед" е необходимо отделянето на изключително висока доза серотонин в мозъка, още при първия поглед в очите на партньора. Емоциите, които постъпват в човешкия ум могат да имат изключително полезно действие за цялостното функциониране на организма, както и обратното - да навредят страшно много на общото състояние на човек.

Според специалистите тези промени са чисто на психологическо и физиологично ниво в организма. Всеки човек в такъв момент си задава въпроса - как се възприема влюбването от нашия ум?

Фактите показват, че психологически преживените емоции или емоциите в реално време променят изключително много функционалността на тялото. Така например човек, който изнася реч пред публика може значително много да завиши секрецията на някои неврохормони, с което да ускори процесите на чувствителност в организма и да даде признаци за алергия, каквато реално в момента не съществува. Такива са симптомите като зачервяване и подуване на лицето, появи на ситни обриви, пърхот по главата, треперене, ускорено дишане и други.

Още за влиянието на любовта върху организма може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари