Човечеството е изправено пред епидемия от самота

Социалната изолация ще взема повече жертви и от рака
17 мар 2015 22:40,
11
Човечеството е изправено пред епидемия от самота
Снимка: Reuters, архив

В света на информационните технологии, в който всички сме свързани и общуваме неограничено помежду си, хората се чувстват все по-отдалечени един от друг.

На фона на зародилата се със страшна сила липса на директен контакт „очи в очи“, който социалните мрежи ни отнемат, човечеството е заплашено от най-страховитата епидемия, която бихме могли да си представим – тази на самотата.
 
Социалната изолация дори вече се явява по-голяма заплаха за здравето и живота на хората, отколкото затлъстяването, тютюнопушенето и употребата на алкохол.
 
До този извод са стигнали изследователи от университета Бригъм Йънг, публикували своя доклад в сп. Perspectives on Psychological Science. Учените анализирали медицинските данни на почти три милиона души на различна възраст и изяснили, че липсата на социални контакти представлява висок допълнителен риск за живота.
 
Те също стигнали до извода, че връзката между самотата и риска от смъртност сред младежите е по-висок, отколкото сред възрастните хора.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: самотаепидемиявреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Решението е в нас преди 9 години
Аз съм Пътя ,Истината и Живота.Думи на Спасителя,който дават решение,защото Бог сам бидейки любов учи и нас на любов към ближния,любов към природата.Прави ни оптимисти в живота и дава смисъл на живота ни.Ако погледнем хармонията в природата не може да не забележим,че не парите ще ни донесат щастие,а израстването,като личности.Тогава и самотата ще бяга далеч от нас,тогава ще бъдем и успешни.
6
0
 
11
 
! Отговори
МАРГИНАЛЕН СЕКСИСТ преди 9 години
До samotenТо е ясно, че си четеш книги, интернет, развиваш си въображението, спорт, измсляш си 3000игри и забавления, обикаляш по гори, планини и пр!Въпросът беше, за прекъсващата. Емоционална, интелектуална и духовна връзка. Между хомо-сапиенс!
5
0
 
0
 
! Отговори
samoten преди 9 години
men pak mi haresva samotata saznatelno sam se stremil kam tova i imam nqkolko poznati i edin dvama priqteli obsto vaobrajenieto mi e mnogo bogato i kogato cheta knigi vlizam v drugi svetove koito ne moga da otkriq v savremieto ni a sega s interneta sveta e pred teb razkrit stiga da iskash mojesh da go vidish ot prozoreza na microsoft
4
1
 
6
 
! Отговори
МАРГИНАЛЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Родих се, и израснах, при идентични условия. В най-голямото, 2мн.-то. панелно село, на БГ!Но на, кой му пука, а и,какво от това? Всеки ден срещам по 10-ки. и 100-ци.х.индивида, които ми изглеждат, като сенки, и аз на тях. Това е то:емоционално затваряне, деградация на социалното, недоверие, отчужденост,гукане по нета. и какво от това, на кой въобще му пука?Сега са се сетили,след дъжд-качулка!В София се чувствам, най-изолиран, но това, отдавна вече е моята естествена среда!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е. През целият си живот съм била сама и не съм имала истински приятели освен родителите си. Познавам много хора, които са в същото положение. Когато имаш пари си на всички приятел, когато нямаш ставаш никому ненужна вещ...
2
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
верное из малкия град нема забавления оти се отдаваме на самота и не ни се и марда пропиляваме си времето но така е малкия град е малак за сметка на големия
1
1
 
6
 
! Отговори
МАРГИНАЛЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Това, отдавна го забелязвам!До1-Скоро, се бях сетил, за един стар филм! Чери 2000.