Ще плащат за здраве на бедните, но ако нямат куп имоти

Осигуровки за социално слабите ще се плащат от хазната, но с условие
18 мар 2015 20:02,
109
Ще плащат за здраве на бедните, но ако нямат куп имоти
Снимка: архив Булфото

Държавата ще плаща здравните осигуровки на най-бедните, но те трябва да отговарят на редица изисквания. Това стана ясно от думите на здравния министър Петър Москов. Че от хазната ще се дават пари за здравното осигуряване на социално слабите, ще бъде записано в закон. Промените в здравното осигуряване ще бъдат гласувани от пленарната зала утре.

Още по темата
Всички останали, които се осигуряват сами и не са платили всичките си осигуровки, ще имат шест месеца, за да изчистят задълженията за последните три години.

В закона ще бъде записано, че ако не го направят в този срок, вече ще трябва да платят всички натрупани суми от началото на здравното осигуряване, за да върнат правата си.

Министърът обясни, че социално слабите трябва да отговарят на редица изисквания, за да започне държавата да им плаща осигуровките.

„Нека да кажем, че здравно осигурени през държавата са пенсионерите, децата, студентите, войниците, хората с право на помощи за отопление", припомни той. Москов разясни, че ако човек не попада в нито една от тези социални групи, но има усещането, че е социално слаб, ще може може да го заяви. "Предвидили сме механизъм, по който да предявите нуждата в индивидуална социална анкета и ако се докаже, че сте социално слаб, държавата ще поеме вашето здравно осигуряване”, каза министърът, цитиран от „Дарик”.

Той допълни и че това означава да се докаже, че човекът е регистриран на трудовата борса, не е отказал работа, няма „купища имоти” и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
и още преди 9 години
Социално "слаби" по липса на собственост и безработни, но с цигара -филтър и CSM- и ??Тая работа е твърде разтегливо понятие ....и пак ще има " болен здрав носи"
39
0
 
4
 
! Отговори
много чудно преди 9 години
Социално "слабият" BMW X5 ли кара или аз имам някаква грешка?Щото във Видин има едни такива дето са "болни" с по 12 инсулта,"психичноболни" или с други "болести" -"епилептици","астматици" и все такива БМВ-та карат.Направо да се зачуди човек дали пък тези коли не ги дават от НЗОК на пенсионери по болест.Хора на по 30-40 години супер изглеждат,ама много"болни".Май има нещо гнило във Видин......Или пък 13-ят инсулт за тях е фатален.Здесь что то не так!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички от тази фамилия "Москов" са луди, но някои се и дрогират!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bez voina s upistema niama da stane ! -edinstvenata alternativa
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ураааа! Да живее комунизма! Всички трябва да сме еднакво бедни ако искаме държавата да се грижи за нас! Да ни прави здравни осигуровки, да ни дава надбавки и т.н. Казаха си го най-сетне.Бай Тошо не дочака неговия комунизъм, обаче пазача му ще ни го докара щем не щем.Още един два мандата и сме готови! Урааааа!!!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Банките и кредити им дадоха и ци$га$ни $те и тях няма да върнат ! Българите са осъдени на смърт ! В Индия, Пакистан и Бангладеш етноса е 2 млрд - господарския етнос ци/га/ни. У нас 2 млн.
34
0
 
17
 
! Отговори
до г-н Реформатора преди 9 години
- Ромите трябва да работят ! - картофи,лук,домати,хляб,мляко да произвеждат, иначе каквото и да измислите няма да стане. Младите българи емигрират и постъпления в нои - нанай.- Вдигнете мин заплата на 500евро-хранителните вериги и всякакви монополи с милионни печалби,а плащат 500лв заплата, е пак бегат младите,а нои празен.80% по улиците са над 50 годишни и по-зле ще става,Реформи трябва !
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toва, ако са реформи? Единственото смислено, което е казал досега е по отношение на ромските издевателства над екипите на Спешна помощ...
32
1
 
24
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Пак от нас ще събират тези ***,тази Пръмова един път ни закопа сега,ще довърши да ни погребе.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пусни ривотрла *** хората измират.
30
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близко до абсурд е петърчо москов да бъде интегриран в каквато и да е нормалност. Същинскка баба яга е отвсякъде. Откакто е в политиката, нито една човешка мисъл не го споходи. Петре, петре, кой те петре преплете и тебе барабар петко с мъжете в политиката?
29
0
 
36
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 9 години
Истината е, че парите на здравно осигуреите Москов иска да прелее към измислените от него спешни центрове в ромските махали. Кой българин няма имот и трябва ли да го продаде за да си плати здравните вноски, при условие, че цели общности от *** не ги плащат и никога няма да ги платят.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще направим бедните клошари и само като клошари те ще могат да КАНДИДАТСТВАТ за по-евтино лечение. Процедурата за лечение ще е дълга, ъв корс, а ние с всички демократични сили ще се постараем да я удължаваме, да я удължаваме и затормозяваме. Ако,1 ъв корс, НОВОклошарите не умрат предварително от недоимък, напрежение, данъчни тгормози и т.н. И все пак, господа демократи, да си беден, не значи че си беден, защото беден ли си, щом ядеш макар и само попара, но ядеш всеки ден и дори се къпеш?
27
37
 
8
 
! Отговори
WTF преди 9 години
Мале какви *** има в тоя форум. Мале, мале... *** народ, слаба държава... Москов дръж се, не се поддавай на ***, ами действай до край. Имащите мозък в главите си сме с теб.
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изоглавеното Петре пак са го пуснали от 4-ти километър.
25
1
 
17
 
! Отговори
абе днес преди 9 години
вие пак ли почнахте да триете,да не сте единствени ,айде чаооооооооооооо
24
0
 
21
 
! Отговори
здравно осигурен преди 9 години
е добре когато се случи нещо гадно и внезапно -така както бе открито онкологичното заболяване на дъщеря ми,ноооооооооооооо да си поговорим за допълнителните изследвания ,за портаката който се плаща,да поговорим за мизерните условия,че често вливките ,а и не само на нея ги правят в коридора,защото няма места,включително и консултациите с лекарите пак в коридора,за това,че много неща научаваме чрез интернет ,а не от лекарите защото те са малко и не могат ,а не ,че не искат на всички да обърнат вни
23
1
 
34
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 9 години
На какви войници ще плаща осигуровките като социално слаби? този незнае ли, че те са платена армия и не са в групата на социално слабите.
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Осем години съм плащала здр. осиг., в последните три съм без работа и не плащам,не мога да кажа, че съм социално слаба, не вземам помощи, нито ТЕЛК (въпреки, че имам право), но не мога да плащам в момента понеже сме трима с ипотечен кредит и с един доход.За тези 8 години винаги съм ходила на частни лекари и съм си плащала за всичко,просто защото това ми спестяваше време и нерви. Сега излиза, че като съм имала съм давала без да ползвам, а когато нямам и не ползвам съм престъпник и крадец!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mафията в България освен,че е алчна е и проста.