Лечението на рака се подобрява с мравчена киселина

Така се блокира енергията към раковите клетки
26 мар 2015 13:00,
4
Лечението на рака се подобрява с мравчена киселина
Източник: Reuters, архив

Мравчената киселина може да се използва като ключ към разработването на по-ефикасни лекарства за лечението на рак.

Оказва се, че натриевият формиат, по-широко познат като мравчена киселина, блокира механизма, осигуряващ енергия на раковите клетки. Веществото работи особено добре при лечението на рак на яйчниците, става ясно от публикация в сп. Nature Communications.

Изследователи от университета в Уоруик, Великобритания, комбинирали натриевият формиат със съединение на метална основа, наречено JS07.

JS07 и преди е бил използван като вещество, възползващо се от слабостите на туморните образувания. В комбинация с мравчената киселина обаче той се оказва близо 50 пъти по-ефективен, а токсичността му върху организма намалява до съвсем ниски нива.

Мравчената киселина се употребява като консервант при соковете и консервираните продукти. При висока концентрация тя действа като диуретик.

След разработването на новия метод за съчетаване на мравчената кисела и съединението JS07 в противораковата терапия, учените доказали, че комбинацията действа като катализатор, който преобръща процесите в туморните формации и спира раковите клетки.

Още за мравчената киселина и ролята ѝ в лечението на рака четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До сибирскаТе нещата си вървят <ръка за ръка> тези които държат храната държат и лекарствата !Ядеш от супермаркет , хващаш рак а собственика държи акции и във фармацията!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност трябва да се работи и върху двата проблема,без да се пренебрегванито един!