Можем ли да отслабнем с грозде?

И какви ползи носи за здравето
Обновена: 25 май 2015 16:39 | 25 май 2015 16:39,
7
Можем ли да отслабнем с грозде?
Източник: Reuters, архив

Ползите на гроздето обикновено се свързват със съдържащия се в тъмните сортове ресвератрол, който може да подпомогне сърдечносъдовото здраве. Оказва се, че червеното грозде може и да топи и мазнини – твърдение, което идва от проучване, публикувано на страниците на Journal of Nutritional Biochemistry.

Съдържащата се елагова киселина в сорта мискет се оказва ключова по отношение намаляването на вредните мазнини в областта на корема и в черния дроб. Голямата обиколка на талията е предупредителен сигнал за затлъстяване, метаболитен синдром, сърдечни заболявания и диабет тип 2. 

Според научните констатации се оказва, че ежедневният прием на 4,6 мг елаговата киселина за всеки килограм телесна маса се свързва с понижаване на мазнините с 25%. Отчита се също така и подобряване на захарния метаболизъм. Това означава, че човек, който е около 70 кг, трябва да приема около 330 мг елаговата киселина дневно, за да постигне този резултат.

Хранителните източници на тази киселина включват плодове, зеленчуци, ядки, така че най-добрият начин за повишаване на приема ѝ е повишената консумация на всички тях, вместо да се броят само гроздовите зърна.

Има обаче и допълнителни причини да харесваме гроздето. Други две проучвания установяват, че консумацията му може да подпомогне метаболизма на мазнини и глюкоза. Това е особено важно за тези, които са в предиабетно състояние и са с повишен риск от развитие на диабет тип 2. 

Гроздето е изключително освежаваща закуска за топлите месеци, която доставя на организма редица полезни вещества.

Повече полезна информация може да прочетете в рубриката "Хранене" на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно от такова грозде като на снимката тате прави ракия. Само от грозде, грам захар не слага. Сортът е с много висока захарност и ракията от него е с много приятен аромат.
5
0
 
2
 
! Отговори
Възхитен преди 8 години
Много подходяща тема....
4
1
 
5
 
! Отговори
fuckitall преди 8 години
ще отслабнете , след като намалите ХЛЯБА , след като спрете ПЬРЖЕНИТЕ храни и след като СПРЕТЕ ДА СЕ ТЬПЧЕТЕ КАТО *** ПРЕДИ ЗАКОЛЕНИЕ
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдържа около 20% прости захари и е спорно дали съдържанието на някои билогично активни вещества имат превес в действието си. Също така, някои от тях се намират в семките на гроздето и са трудно усвоими при нормална консумация.
2
3
 
9
 
! Отговори
доктор преди 8 години
НЕ
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЦ ТЦ НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ В ТОЗИ СЕЗОН ДА ЧЕТЕМ ЗА ЯГОДИ И ЧЕРЕШИ...СБЪРКАНА РАБОТА