Стресът може да се контролира с хомеопатия

Съветва ни д-р Мариян Иванов от страниците на здравния сайт Puls.bg
11 юни 2015 20:56, Румяна Тасева
13
Стресът може да се контролира с хомеопатия
Източник: Reuters

Стресът представлява примитивна реакция и тази реакция съпътства човека оттогава, откогато съществува и самият човек като биологичен вид. На стрес са подложени всички – от новороденото до стареца. Най-общо под стрес разбираме всяко отклонение от физическия, физиологичния и/или психоемоционалния комфорт, с който сме свикнали да живеем.

Когато човек се изправи пред някаква опасност, в неговия организъм се отделят вещества, подготвящи го за борба или бягство. Главна роля сред тези вещества играят хормоните адреналин и хидрокортизон. Те помагат на човешкия организъм да изключи някои от функциите, които не са му необходими в момента, и да включи други, които са му нужни, за да се справи със ситуацията. Тези процеси спадат към т. нар. общ адаптационен синдром, в основата на който стоят промени в активността на централната нервна система, вегетативната нервна система и на жлезите с вътрешна секреция.

Общият адаптационен синдром се характеризира с 3 фази: тревога, съпротива и изтощение. Познавайки тези фази, лесно можем да си обясним много неща: механизъм, който в далечното минало е помагал на хората да се борят с хищниците или да се спасяват с бягство от тях, днес, когато обстановката изисква продължително напрягане на силите, се е превърнал в бреме и води до изтощение на човешкия организъм и до изчерпване на неговите приспособителни резерви. Това предразполага към редица заболявания или гранични състояния.

Стресът обаче не е само зло...

Останалата част от статията на д-р Мариян Иванов можете да прочетете в рубриката "Хомеопатия" на Puls.bg.

Д-р Мариян Иванов е специалист по вътрешни болести и преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Автор е на формули на хранителни добавки и лечебни чайове, както и на редица семинари, публикации и книги в областта на холистичната медицина и себеразвитието. Той беше един от лекторите на фестивала GoBIO през май, на който специалисти в областта на здравословното хранене, психология и алтернативна медицина представиха най-новите тенденции в сферата на природосъобразния начин на живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
bebok преди 8 години
xa xa xa, matriala zatypial veche maximalno.Vrachki,xoroskopi i homeopati.Zimbabve e na svetlini godini pred nas.
9
0
 
2
 
! Отговори
Охо Бохо преди 8 години
Хомеопатия помогна в семействтото ми срещу: атопичен дерматит, сенна хрема, хронично стомашно разстройство (при специфични условия)... и това само за около 3-4 месеца. Има още две три уникални ситуации в които са ни спасявали като семейство: при травми, шок и т.н. но това мисля ще Ви дойде в повече :) Поздрави и на който вярва че всичко е възможно, нека пробва, само си намерете читав Класически хомеопат!
8
1
 
2
 
! Отговори
доктор преди 8 години
Колкото и да не ни се вярва,хомеопатията действа...Седатив РС ми помогна да пътувам със самолет...Преди две години възрастна жена на 82 год.прекара тежка пневмония,като освен антибиотици ,вземаше три хомеопатични по схема,предписани и от хомеопат от Канада...И наистина и аз да попитам -защо има кралска академия по хомеопатия в Англия?Преди 100г. това е била официална медицина...Медицина е всеки метод,който помага на здравето и не вреди...Време и много лекари да приемат и да се учат...
7
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Малкое -А защо Английското кралско семейство се цери с Хомеопатия вече 162 години? Може би защото са *** или бедни?
6
5
 
2
 
! Отговори
Малкое преди 8 години
Защо се позволява реклама на тази КРУПНА ИЗМАМА наречена хомеопатия, продават на наивните отчаяни хорица вода за стотици левове????
5
2
 
1
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
Измамници!"Европейска школа по клинична хомеопатия." Какво е това, бе? Подразделение на Boiron?
4
4
 
6
 
! Отговори
Запомнете! преди 8 години
По-голяма и по-опасна за здравето лъжа от хомеопатията няма!
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който хвали хомеопатията е наивник, а ако е с медицинско образование - шарлатанин. Не се подвеждайте, хора мили, прочетете първо какво е това нещо, как се съзздават "лекарствата", как "лекуват", има ли емпирично доказан ефект от лечението . ХОМЕОПАТИЯ недейте бърка с ФИТОТЕРАПИЯ. Че-те-те !!!
2
0
 
2
 
! Отговори
лекар преди 8 години
стресът се лекува с качествена почивка . платена история ...
1
5
 
5
 
! Отговори
bebok преди 8 години
V beli dyrzavi.Xomeopatia.Ne se schita za medicina.I ne moze da byde narechena taka.No v 3 sviat moze da se mami xoara.Nali taka,doktorche?