Грижи, които вредят на косата

Колко често връзвате косата си?
16 юни 2015 21:34,
0
Грижи, които вредят на косата
Източник: Reuters, архив

Красивата коса понякога може да се окаже недостижим блян, въпреки грижите, които се полагат за нея. Проблемът е, че някои от ежедневните дейности, които се възприемат за полезни, всъщност вредят на косата. 

1. Стилизиране на мокра коса

Истина е, че когато косата е мокра, тя се стилизира лесно. Този навик обаче може да я увреди. Косата отслабва и се чупи по-лесно. Ресането и употребата на различни уреди също не е препоръчително. 

Много е вероятно прекомерната топлина, която се излъчва от тях, да стресира косъма и да го направи чуплив. Геловете и другите козметични продукти за стилизиране на косата, могат да попаднат върху скалпа и да причинят проблеми като на пърхот или сърбеж. 

2. Връзване на косата всеки ден

Постоянното връзване на косата е не само в ущърб на външния вид, но и на нейното здраве. Ако все пак се връзва често,тя не бива да е събрана прекалено стегнато. В  противен случай, върху скалпа се оказва непрекъснато напрежение, което в последствие може да доведе дори до косопад.

3. Използване на една и съща марка шампоан

Използването на шампоан от една козметична марка не бива да се оказва пречка за постигането на красива коса. Специалистите препоръчват да се сменят марките шампоан, тъй като използването на един и същи продукт може да направи скалпа резистентен към съставките му. Така след определен период от време предпочитаният шампоан ще спре да действа.

Повече полезна информация може да откриете в рубриката „По-красиви днес“ на здравно-медицинския сайт Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари