Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!

Министърът изчисли, че за три дни всеки ще събере сумата
17 юни 2015 16:20,
233
Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов посъветва хората, които нямат възможност да си плащат здравните вноски, да спестяват от кафе и цигари.

"Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки", каза министърът.

Още по темата

Коментарът му идва ден след като парламентът прие окончателно предлаганите от него промени в Закона за здравното осигуряване. Основен момент в тях е решението - здравноосигурителни права да се възстановяват след плащане на вноските пет години назад, а не три, както беше досега.

"Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините, са били коректни спрямо закона. Ако аз, и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил", коментира Москов промените днес.

Той отхвърли обвиненията на опозицията по време на вчерашните дебати, че държавата изнудва хората с плащането на вноските назад във времето.

"Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш", каза още министърът.

Москов коментира и смяната на ръководството болница "Св. Анна", като според него в това не трябва да се търси нещо необичайно. "Сменят се шефове на банки, което е обичайно, но като се смени директор на болница, изведнъж представлява държавен въпрос. Нямам една причина за тази смяна, а 7 млн. и всички бяха в КТБ", каза той.

Здравният министър съобщи, че до 22 юни ще бъде осигурена 5-валентна и 6-валетна ваксина за деца. Това ще стане чрез споразумение с Турция. По-рано бе съобщено, че съществува опасност децата да останат без ваксини до края на месеца.

"Осигурени са 100 хиляди ваксини. За следващата година има ясен сигнал към фармацевтичните фирми, че държавата няма да се подаде на натиск и няма да търпи да й се извиват ръцете по отношение на ваксините", каза министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво от това че съм здравно осигурен? Цакам си като поп навсякъде за най-малкото.Преди време ми прилоша,затичках едва до спешното.Първата им работа бе да проверят здравнипт ми статус.Сиреч...дали съм редовен платец.Оказа се че нямам нито една пропусната здравна вноска.След това ме прегледа дежурният лекар и ме отпрати до близката аптека за банка физиологияен разтвор,ампула деган и още нещо...не си спомншм точно.Сумата която заплатих в аптеката бе 5 кинта и некви стотинки.Ето така лекуват ..
139
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смени си дилъра докторе!
138
6
 
18
 
! Отговори
ник преди 8 години
Понеже този психар със съмнителни качества като лекар си позволява да прави нагли сметки нека да сметне пък колко открадна неговата партия чрез приватизация-минимум20 милиарда и да ги върне!Колко струват имотите на здравната каса-луксозни офиси и коли и дали те не са закупени и с парите на някои които сега не си плащат вноски?Защо при бай Тошо можеше и без здравна каса?Коя партия направи лекарите търговци?
137
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го д*хаш москов! Точно ти ще кажеш кой кво да спира и кво да почва. Ми на снимката си с цигара ве,що ти не ги спреш? Крадци!
136
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тоя спре наркотиците, ще има за цял областен град.
135
5
 
24
 
! Отговори
киро преди 8 години
Тоо са *** с нас!!!
134
19
 
8
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 8 години
МОСКОВ не те ли е срам бе човек ?Посягаш на най-милото, на най-свидното посягаш на средностатистическото БГ тарикатче !Досега пияно-заляно неосигурено то е свикнало всичко да му е безплатно !А ти го караш за цели 5 (пет) години назад да си плаща и то по цели 16, 80 лв на месец !Че това са почти 3 кутии цигари на месец бе човеко !Милост нямаш ли ???
133
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от мен - поздравления за министър Москов !За много неща съм го критикувал напоследък, и сигурно и занапред ще има критики, но за тази му позиция БРАВО.
132
7
 
23
 
! Отговори
до Москов преди 8 години
По добре си искайте милиардите от С.Дянков дето ги взе от здравната каса,вместо да се излагате с кафета и цигари.
131
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според Москов само пушачите, алкохолиците и кафеджийте не внасят здравни вноски. ЖеЛезна логика.
130
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма спасение за нашия народ , ако това , което пишат червените *** го мислят хората . Каквото и да обясняваш няма файда . Пушете , пийте , яжте , псувайте и злобейте другари .
129
3
 
30
 
! Отговори
qwe преди 8 години
А който не пуши и не пие кафе?
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пушим само марка парламент, по 1 кутия месечно, колкото да се правим на умен депутатин.
127
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще спрем цигарите и кафето, за да може от НЗОК да си купят луксозните лимузини, а и ако останат пари може и ДМС да има.
126
5
 
30
 
! Отговори
адъ преди 8 години
Виж ся, другарю Москов,Здравната система може да бъде или солидарна или либерална. Ти искаш да събираш пари на либерален принцип, а да предлагаш услугата на солидарен принцип. Ми нЕма как да стане! Хората, дето работят, да не са улави че да плащат и за циг*ни и да гавази и за държавни служители... Пък ако те поискат да се възползват - няма направления!
125
4
 
45
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Спряхме кафето и цигарите, за да си плащаме наема и за да си храним и обличаме на децата. За здравен рекет нямаме!
124
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е каца бвз дъно НЗОК и трябва да се забрани да се внася в общ кюп!Всеки да си внася в отделна партида и да се трупа,а не ако се разболееш да се молиш като просяк по телевизията да ти пуснат sms.Унизително е!
123
16
 
1
 
! Отговори
дораН преди 8 години
Другарят Москов е прав! На този народ са нужни линейки, здравеопазване, инжекции, хапчета, лекарства, за да има оборот фермацефтиката! Енергетиката като върви всичко ще върви защото, където комина пуши там има семейство!
122
4
 
32
 
! Отговори
някой преди 8 години
А тези,които не пушат и не пият сигурно са богаташи, как не ги е срам да не плащат? Поредния клоун на голямата сцена...
121
2
 
17
 
! Отговори
:))) преди 8 години
до 145С какво ще компенсираш спрените дрени удоволствия, м? Предлагам да започнем да бесим /може и глави да *** на / такива като Москов! За удоволствие, като компенсация и отдушник на напрежение ще започнем с Москов! Искат живо месо от народа, къс по къс, жив да го одерат, но с техните камъни в техната градина!